Hej på er
Hoppas ni alla har en bra och härlig sommar nu när värmen äntligen kommit. Det är väl på gränsen till att det är för varmt på sina håll och här i södra Västerbotten är det väldigt varmt. Det är först nu på kvällen som temperaturen är nere på 18 grader men idag så var det upp mot 31 grader varmt och det är nästan outhärdligt. Själv har jag haft 2 veckor semester och det har blivit lite småpyssel men inget avancerat under dom här veckorna. Man ska ju ta det lite lugnt också när man är ledig. Men jag inledde semestern med en tur med Grållen.

Det är något speciellt att sitta och puttra runt på en skogsväg med en Ferguson. Livsglädje kallas det nog.


Efter det så blev det lite arbete med ved. Här uppe brukar man säga "Det är bara vraka som inte är klar med veden innan midsommar". Och nog är det sant alltid. Bästa torkvädret är ju före midsommar men även så tycker jag att det är på tok för varmt att hålla på med ved på sommaren. Så man får nog inse att man faller under kategorin "vrak" :mrgreen: .
Har en bra motorsåg till vedkapningen, en Husqvarna 357 XPG. Nu är jag långt ifrån nån som kan så mycket om motorsågar men jag tycker den är utmärkt till vedhantering, stark och går fint.


Vi har även en vedkap som fungerar ypperligt till mindre dimensioner av ved.


Sen när man kapat är det bara att klyva veden med hydraulklyven.

Den är bästa kompisen på vedbacken, stark som en oxe. Fungerar mycket bra. Den fick lite kärlek i våras i form av nya tätningar i cylindern. Men klyven är från 1990 så det kanske var dags för lite fräschare tätningar.

En bråkande gräsklippare fick en ny gummiblåsa, nya membran i förgasaren och ett nytt tändstift. Men den var fortfarande tjurig.


Upp med kåpan och lös med tändspolen så var felet snabbt konstaterat.

Ytorna var väldigt rostiga så det blev att putsa lite


Därefter starta den hur snällt som helst och går bara bra.

Den blåryker lite när det går tungt men annars så... :mrgreen: :mrgreen:.

Sen har jag en Fiat som behöver en del kärlek och jag började med den idag.

I den här värmen så passar det bra att måla lite tänkte jag så jag har lackat lite på huvplåten och sidoplåtarna.


Lacken var ganska matt och sunkig i största allmänhet. Färgen var även nött bort på vissa ställen och huvplåten var lite knölig i ena hörnet.
Men efter att ha riktat den med lite grovt "bonnsmide" och lagt på lite färg så ser det bättre ut.Och i lite dunkelt ljus och på avstånd så ser det ju riktigt bra ut :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Blir att lägga på några lager till och bättra på hytten lite också här framöver. Ska även prova med lite rubbing på hytten för att se om det går att få tillbaka lite lyster i lacken.
Har ju en veckas semester kvar att fylla med lite pyssel. Tycker det är härligt och avkopplande sysselsättning. Att ligga på en strand i solgasset är inte min grej riktigt.

Det var allt för mig denna gång. Ta hand om er nu i värmen.

MVH Mikael

4 kommentarer | Läst 576 ggr

Mer om bloggaren

Mikael.O

Medelhuggare

Blev medlem: sön 24 jan 2016, 13:40

En amatörs väg i skogen
En amatörs väg i skogen - dråpligheter och funderingar ur en Ångermanlännings perspektiv

En blogg om en amatörs väg i skogen och om en förhoppning att en dag stå där med egen skog. Men även glimtar ur vardagen och kanske nån fundering då och då. Blir väl mest pladder om timmerbilar och vardagen kring det. Mobilen har man ju med sig överallt och den har ju en kamera så några bilder lär det bli.

Och kommentarer till inläggen blir jag glad av, respons är alltid trevligt :grin:

Kommentarer

av skogsBG lör 27 jul 2019, 06:03
Att få tid att göra såna där lite ¨onödiga¨ saker är skönt för själen .
Du kommer att glädjas mycket åt att slippa se den rostiga motorhuven och att gräsklipparen startar utan några Fader vår baklänges :-bd
av halvproffs lör 27 jul 2019, 07:02
Kul att du skriver och visar med bild! Allting blir med tiden sämre och då blir det att underhålla grejorna. Bra jobbat !
av Erre lör 27 jul 2019, 09:12
Kul att se dom som tar hand om sina grejer. 👍
Kanon.
av totte lör 27 jul 2019, 11:07
En lusttur med Grållen är aldrig fel om man har en.

Gräsklipparen skulle nog behöva nya kolvringar, det brukar vara det när det ryker blått. Men å andras sidan så luktar det ju gott, som en moped på 70-talet :d

Alltid kul att se gamla grejor få underhåll!

Mycket trevlig blogg!