Lastade in oss och Scilla i bilen nu i kväll och for ett par km till kantarellskogen. Det var premiär för Scilla i skogen. Inte särskilt farligt tyckte hon, men det var lite oroligt när man var hos den ena av husbondfolket och den andra vara lite för långt bort för att man skulle våga sig på att springa dit.

Kantareller fanns det förvisso. Senaste tidens skurväder har varit förmånligt. Står lite överallt i blåbärsriset. Här var en grupp ovanligt stora och fina.


Jaha och nu då, skall vi röra på oss?


Undrar om jag inte hörde matte därbortåt.


En riktigt hygglig skörd.


3 kommentarer | Läst 729 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare mån 05 aug 2019, 20:44
Härligt! Både hund och svamp :grin:

Var ut på en tur ikväll här med men hittade inget annat än torka. Lite regn lovat till inatt så få se om dom kommer igång då men markerna behöver nog mer än några småskurar..
Bara dammet kvar i dikesbottnet. Mossan knastrar som fnöske.

Detta brukar vara ett halvmetern djupt samlingsdike. En ytterst minimal våt fläck just under trumman var enda fukten som fanns att finnas.
Bilagor
av Erre mån 05 aug 2019, 21:45
Bra dag på alla vis. 👍.

Nyttig träning för Scilla och en massa gott åt er.
av totte mån 05 aug 2019, 21:55
Just, en toppenfin skogsrunda för oss allihop. Nu har vi rensat svampen och svettat ur vattnet, klart för att lägga frysen, frånsett det vi sparar till lunch i morgon.

Snickarn: Det är inte alls roligt när det är så torrt, så såg det ut här förra året, det fanns bara vatten i rena myrhålorna annars vara allting uttorkat. I år har vi fått rätt lagom med regn. Får önska er bra med nederbörd framöver, det behövs mycket för att återställa när det är så uttorkat.