Rev 2, 2019-09-30


De gamla apparna som funnits i Appstore för Android och iOS fungerar inte längre! Avinstallera den gamla och kör med vår nya istället (glöm inte att avinstallera den gamla).


Viktig info 30 sept 2019:
De gamla apparna för Android och iOS fungerar inte längre. Den nya webappen fungerar dock och du "lägger till den på hemskärmen" genom att surfa till Skogsforum med en modern webbläsare såsom Chrome, Firefox, Safari mm.


Historia
Sedan 2012 har Skogsforum haft olika typer av så kallade appar för smartphones och läsplattor. Sedan 2015 så har vår app "Skogsforum Forum" funnits för Android och iPhone där medlemmar kunnat läsa och skriva i forumet.

Nutid
Under hösten har samarbetet med våra konsulter som utvecklat apparna brutit samman. Nu är vi ju själva partiska men det har funnits en ovilja och lättja över konsulterna den senaste tiden och när en uppdatering skulle göras i slutet av sommaren nådde vi inte varandra längre och det hela blev ohållbart.

Det är givetvis tråkigt men samtidigt måste vi blicka framåt och vi gör det med våra "egna" nya appar som är såkallade webappar, eller PWA som det också kallas.

Hur använder jag Skogsforum i telefonen nu?
Enklast är att du använder vår webapp och den installerar du genom att surfa till skogsforum.se med en moderna webbläsare i din smartphone eller läsplatta och lägger sedan till Skogsforum på startskärmen. Genom detta så kommer en liten app installeras i din telefon som kommer göra besöket på skogsforum.se både snabbare och enklare. Som grädde på moset så får du fler funktioner än de gamla apparna hade, bland annat tillgång till bloggarna, skogsbiblioteket, marknaden och skogsbilder.

På bilden nedan ser du hur du ska lägga till den nya appen beroende på vilken webbläsare du använder.

Bild


Har du frågor så är det bara att skriva dem i tråden: Appen är död, men inte Webappen!