Rev 1 (2015-01-11)

Välkommen till nya skogsforum!

Efter ett års förberedelse och arbete vilket bland annat inneburit en sk "kill your daring" så är nu äntligen nya versionen av skogsforum sjösatt.
Detta är alltså version 4 och ersätter tidigare version 3 som i sin tur driftsattes 2009.

Det är viktigt att påpeka att den nya versionen i skrivande stund inte på något sätt är klar. Grunden är nu gjord i alla fall och det visar sig i en snabbare sajt, lite nya grundfunktioner och ny grundlayout.

I samband med detta byter också skogsforum till en kraftigare server. Det är för att ta höjd för framtiden och också passa på att byta infrastruktur, bl a en hel del mjukvara.

Jag hoppas att nya versionen faller de flesta i smaken. Det tar tid att vänja sig och det är även så att vi tillsammans kommer hitta felaktigheter. Men det är en del i processen.

Om vi ska ta några nyheter i nya versionen så kan vi börja med "Skogsforum Live".
Skogsforum Live är en ny funktion på startsidan (för de som vill, det går att stänga av den) som håller koll på nya trådar i forumet, nya svar i forumet, nya bilder i skogsbilder, nya kommentarer i skogsbilder, nya bloggar och nya bloggkommentarer. Allt sker automatiskt och du behöver nu inte längre uppdatera sidan för att få senaste nytt. Skogsforum Live innehåller också en liten allmän chat där du kan chatta med alla andra, ställa enkla frågor, ge beröm osv. Tycker du att avatarerna tar mycket plats i skogsforum Live så kan du stänga av bara dem i din kontrollpanel.

Nästa stora uppdatering är användarvänligare gränssnitt i våra skogsbilder och kanske största uppdateringen är att du kan kommentera mycket enklare direkt i den sk lightboxen. Lightboxen är den funktion som "blåser upp" bilden när du klickar på en miniatyr. Testa gärna, jag tror det kommer bli riktigt bra!

Designen har fått sig ett rejält upplyft. Numer är skogsforum i sk responsiv design. Detta gör att samma innehåll ska visas optimalt oavsett vad du surfar med. Allt från stora desktopskärmar till smartphones. Det finns mycket att säga om det nya temat, men det får vi ta eftersom. Enklare uppdatering i framtiden är också en fördel.

Liknande trådar funktionen som vi haft sedan 2009 har gjorts om komplett. Numer är den snabbare och ger mycket mer relevanta resultat.

Slumpen är helt ny och ger ett helt nytt sätt att titta på bilder från forumet. Du hittar länk till slumpen på startsidan när du är inloggad.

Nu har vi också både nya skogsbilder och nya bilder från forumet på startsidan. En notis dock är att dessa är cachade i en halvtimma, vill du sekundkoll är därför skogsforum Live att föredra.

Sedan har vi allt som kommer. Tanken var att de mesta nya funktionerna skulle finnas med nu med en gång. Men det går inte alltid som planerat och tidplanen sprack. Men man får se det positivt, nu stressas inget fram och vi kan alla vara med i utvecklingen. Det som kommer är i alla fall bl a; en shop, en egen köp och sälj del för begagnad inkl jobbmarknad. En helt ny videoportal där vi kan skapa egna kanaler, titta och kommentera på videos och även ladda upp videos. Fler saker ligger i pipelinen, men mer om detta senare.

Bekanta dig nu med nya versionen, jag tror att du kommer se att trots att det kanske ser annorlunda ut så finns det mesta kvar och fungerar på samma sätt som förr, bara snabbare och bättre.