Skördare

Hummern klippaggregat

2 inlägg 3062 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Hummern klippaggregat

Raffe  
#9852 Hejsan, ny här på sidan men har tjyvläst här på det trevliga forumet ett tag :D

Funderar på att skaffa ett klippaggregat för klenvirke och har tittat lite på Hummern (http://www.brabo-liften.se/) och Nisula 150E (http://www.sanisula.fi/fi/150E.pdf) Kommer främst att användas i egen skog men också kanske lite uppdrag. Prismässigt är Nisula mer än dubbelt dyrare.

Lite tveksam till hur lastningen fungerar med Hummern, själva klippningen fungerar säkerligen bra. Priset borde ligga på ca 22.000kr.

Någon som testat eller sett Hummern i action ?

Trevlig midsommar :D



   TS
Avatar Fallback

Klippaggregat

röjarn  
#9924 Jag har sett hummern in action, den verkar fungera bra.. men nisulan verkar mera anpassad för entreprenadkörning, då det är en rejäl klo och klarar grövre dimensioner, möjliggör snabbare hantering med vad det verkar.. prismässigt så är de ju förhållandevis dyra bägge två eftersom konstruktionen är relativt enkel, men det är ju iofs en fördel i sig då de är lätta att laga om nåt går sönder

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).