Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Redskapsbärare

8 inlägg 8468 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Redskapsbärare

mrlynx  
#53359 Är det någon här som har provat någon redskapsbärare eller minitraktor i skogen?
Det jag tänker på är tex Holder c-500 och liknande maskiner som egentligen är tänkta för parkarbete.
http://www.blocket.se/vi/20625046.htm?ca=2_s
http://www.blocket.se/vi/19962260.htm?ca=2_s

Håller och fungerar dom om man kör dom i skogen?



   TS
Avatar Fallback

Re: Redskapsbärare

Yanmar 1502d  
#53546 Holder har bra kvalité så det borde fungera. Jag kör som synes en Yanmartraktor i skogen och den är inte gjord för det men för mig är det suveränt. Tar sig fram riktigt bra och är duktig på att dra samt att den är smidig att stiga på och av.

Användarvisningsbild

Re: Redskapsbärare

totte  
#53553 Vad jag funderar på när jag ser dom är om det är tillräcklig axelpendling. Kan tro att det går rätt bra om terrängen inte är för ojämn och man inte kör över höga stubbar och stenar. Jag vet ju inte men skulle säga att det tillhör det man bör kolla. Samt förstås att det inte finns grejor inunder som kan ta stryk av grenar och annat som sticker upp.

Användarvisningsbild

Re: Redskapsbärare

Magnus M  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#53560 Finns en tråd på fordson.se med lite ideer kring just Holder. Det är dock längesen han som startade den var aktiv så jag vet inte hur det gått. Den modellen verkar dock vara den mest lämpliga av Holders modeller för skogskörning.
Här är länken: http://www.fordson.se/phpBB2/viewtopic.php?t=476&highlight=holder

Magnus M

Avatar Fallback

Re: Redskapsbärare

axwell  
#74384 Holder är väl oftast hydrostatdrivna vilket brukar betyda smidighet men fruktansvärt dyrt när (inte om )den funktionen går sönder. Tror nog mer på någon Kubota-modell med lite bättre markfrigång, om du nu inte har turen att hitta en Yanmar. Jag har en 18 hp Yanmar 186D med 9 vx fram och 3 bakåt. Topphastigheten på ettan är under 1 km/h så den drar troligen 3-4 gånger så tunga lass som de största atv-maskinerna men går inte lika fort och åkkomforten är inte heller lika bra. Men samtidigt törs man åka sakta eftersom risken för att fastna är så liten. Parktraktorer har ju ofta lastare monterade men man måste inse att dom sällan lyfter mer än 300-500 kg och mer än så vill nog inte framvagnen vara med om. Den bör absolut ha 4wd och diffspärr samt fungerande motorvärmare.
Johans maskin i Hudiksvall brukar ha ett antal beg.msk.

Avatar Fallback

Re: Redskapsbärare

Marydmaskin  
#74721 Hej,

Kunde inte låta bli att läsa, titta på denna Youtube sekvens,

har för övrigt jobbat med Holder och har bara gott att säga. Är det någon som har problem så hör av er....

Användarvisningsbild

Re: Redskapsbärare

stegmaster  
#74730 Här er en til.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sccFn8V5k78[/youtube]

Avatar Fallback

Re: Redskapsbärare

axwell  
#74735 Ja det verkar ju funka riktig bra i det här momentet, fantastisk maskin. Man kanske skulle skaffa en sån grip till Yanmar 186:an och sen ta ta reda på strulhögen genom att göra en trave med hjälp av lastargafflarna. Det finns motorsågskedjor som skall tåla jord och grus och det lär nog behövas för den skall ta hand om efterbörden. Men varför inte; vintertid.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).