Skotare

Internet i traktorn??

22 inlägg 9240 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild
Fredrik Reuter  
#14693
Maldas skrev:Nä FAN nu måste jag köra :)


Ja, det går ju inte å sitta å surfa på hygget... :wink:
Trevligt med rapport var det iaf, och passa på att kika in några fler gånger "on site"! 8)

Rottne skotare
Användarvisningsbild

Re: Internet i traktorn??

rocky  
#63425 Detta är våran uppfattning av NMT/Icenets bredband.

Vi använder NMTs eller Icenet som dom heter idag. (Samma taxa i Sverige,Norge,Danmark) Fasta telefonerna Nokia 810 finns inte längre att få tag på så maskintillverkarna måste lösa detta problem med en uppkoppling i maskinerna inom snar framtid! Vi har ett modem i slutavverkaren och en trådlös överföring till skotaren.

Antivirus program är ett måste när man surfar på nätet. Oavsett om det är via bredband, gprs, eller nätverk. Gäller även om man surfar med en mobiltelefon fast risken ska vara lite lägre men risken finns. Så fort man är uppkopplad så är man "mottaglig" för virus! Läste att dom testat hur snabbt man blev smittat utan virusprogram och det varierade mellan 3-7sekunder!

Maskinerna är nästan alltid samtidigt på samma hygge och då använder dom internet till att skicka uppdateringar från gps program och rapporterar virke till sdc och hämtar traktdirektiv i form av pdf filer och kartor i ortofoto samt mail . Dom ligger ofta borta på veckorna så då kan dom inte hämta informationen på kontorsdatorn utan då får dom den direkt till maskinerna.

Fungerar hur bra som helst med mottagning och hastighet. Än har dom inte varit på något ställe där det inte har fungerat. Fördelen när man kommer mot Norge att man kan få en norsk signal som är närmare fast till samma pris.

Använder Icenet till min egna bärbara dator och har heller aldrig varit där det inte fungerar. Vi var på ett ställe och jobbade där inga telefoner fungerade på telias nät men internet funka helt felfritt så man fick använda ip tele och liknade för att kommunicera med omvärlden. Har även testat på platser där andra operatörer inte ens har kunnat koppla upp sig och det har alltid fungerat.

Avatar Fallback

Re: Internet i traktorn??

Lindroth  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#64415
rocky skrev: Vi har ett modem i slutavverkaren och en trådlös överföring till skotaren.



Hur långt ifrån varandra kan maskinerna vara innan innan det trådlösa mellan dom bryts?

Användarvisningsbild

Re: Internet i traktorn??

SRG_Pendo_Master  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#64418 det beror helt och hållet på vilken trådlös sort som du använder bluetooth är räckvidden ca 20 m och ett vanligt trådlöst kort kan klara 50 m och om man har värsting korten med 3 antenner tex så kan du vara 500 meter om det är helt öppet tror till o med det kan vara 1,5 km om man har riktig tur och antennerna sitter utan för hytten. För en helt vanlig vägg i hemmet kan ta ner sändnings längden från 1 m ända upp till över 150 m. man kan mer eller mindre säga det beror på vilka grejer som man har osv

Avatar Fallback

Re: NMT

sebbe junior  
#64427
Herr_David skrev:Det finns ett annat alternativ som tydligen ska ha bättre täcknng än det vanliga 3G-nätet. Har ingen erfarenhet av det men det kanske kan vara värt att kolla upp.
http://www.nmt.net

Hälsningar David



dom håller på atta lägga ner nmt och här ner har dom redan laggt ner det helt

Avatar Fallback

Re: Internet i traktorn??

mrlynx  
#64432 Analoga NMT450 är nerlagt och ersatt av Ice.net som är ett 3Gnät. Det har gått i konkurs ett varv men är nu uppköpt av Ola Norberg Alltelemannen.

Användarvisningsbild

Re: Internet i traktorn??

rocky  
#64632
Lindroth skrev:
rocky skrev: Vi har ett modem i slutavverkaren och en trådlös överföring till skotaren.



Hur långt ifrån varandra kan maskinerna vara innan innan det trådlösa mellan dom bryts?


Ska ha funkat på 150-200M med vanlig nätverkspinne och modemet står i sidorutan. Kör inte själv dom maskinerna men vad dom sa så skulle det klara det. Oftast använder dom det under servicen vid kojan.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).