Gallring

Kurs?

4 inlägg 2615 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Kurs?

Johan Persson  
#61705 Finns det några kurser hur man fäller träd i trakterna runt eller i blekinge? Har letat men inte hittat någon. Skall börja avverka lite björkar till ved men har aldrig fällt ett träd. Så det hade varit bra om man kunde gå en kurs så att man inte gör alla fel det går att göra.

Mvh Johan



   TS
Malwa
Användarvisningsbild

Re: Kurs?

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#61708 Kolla in motorsågskörkortet, som behandlar säkerhet och arbetsteknik för motorsågar och trädfällning. Sådana kurser brukar anordnas av Studieförbundet Vuxenskolan, Södra, LRF m.fl. och passar både nybörjaren och den mer erfarna skogsmannen. Känner dock inte till situationen i just Blekinge men ovanstående institutioner borde även vara verksam i dina trakter.
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Kurs?

Pidden  
#61742 Hör med skogsstyrelsen, Dom anordnar kurser (motorsågskörkort). Där får du tips på hjur du ska göra :-bd och inte göra [-x


Var i blekinge är du stationerad?? Hade kanske kunnat hjälpa dig lite!

ha de och lycka till!

Avatar Fallback

Re: Kurs?

HN  
#61837 Det finns en film på jonsereds hemsida , om att använda motorsåg. Skall inte jämföras men en kurs men det är värt en titt.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).