Skördare

Radio i maskinen

22 inlägg 9473 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Radio i maskinen

Jesper  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54047 Nu är jag så trött på knackig mottagning i skördaren, finns inget mer irriterande när radion dör så fort man svänger runt hytten. 😡
Vi är inne på vår andra radio, den första som var en Blaupunkt dog mottagningsdelen på helt så vi fick en ny på garanti från swelog men den är inte värst den heller. Dock har den usb som är ett måste..
Tänkte att vi kunde dela lite tips hur man kan förbättra mottagningen och vilken radio som är bäst. Frågar man i en affär har de ingen aning, men de vet hur utgångar den har för slutsteg och filter hit och dit men inget om just radiomottagningen.

Har sett antenner man klistrar på rutan, är det nått att satsa på? Antennförstärkare?
Än så länge har vi bara den korta orginalantennen.
Ös på med tips, jag står inte ut längre :lol: :cry:



   TS
Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

Solo  
#54048 Jag har slutat med radio och börjat med talböcker-tyvärr tror jag att det är beroendeframkallande!

Användarvisningsbild

Re: Radio i maskinen

totte  
#54049 Det var en tråd om just det här i Skotare: viewtopic.php?f=11&t=4077

Användarvisningsbild

Re: Radio i maskinen

masterchief  
#54050 Jag hade det bekymret på min King Cab när den var ny, riktigt usel mottagning.
Betydligt sämre än övriga bilar i firman.
Lämnade in den för åtgärd.
De påstod att de jordade stereon.
Vet inte vilken nytta det gör, men betydligt bättre blev det.....

Användarvisningsbild

Re: Radio i maskinen

totte  
#54052 Om den inte är jordad så kan det bli uselt ja. T ex om den sitter i en plastpanel och det inte är draget en jordkabel från radiolådan till chassi.

Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

Jesper  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54064
Solo skrev:Jag har slutat med radio och börjat med talböcker-tyvärr tror jag att det är beroendeframkallande!


Ja talböcker är riktigt fint! Körde nån bok om organiserad brottslighet i sverige, tror den hette svenska maffia, för ett tag sen. Kunde knappt sluta köra :smile:

Hmm jordningen kanske man ska kolla över då.. Vet att det ibland finns extra jordklämma på plåthöljet på radion den kanske man ska använda.

Är det nån som har provat någon dyrare enhet? Har pysslat lite med bilstereo tidigare men då funderade man ju inte på radiomottagningen. Känns ju lite dumt att köpa en för 6000 och sen är det inte bättre än men den för 1500.

   TS
Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

Anders Olsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54101 Hej!

Det viktigaste är att antennfoten är bra jordad. Antennen fungerar inte som den ska om den inte har ett bra jordplan att arbeta mot. Ny antenn, antennkabel och renslipad yta runt antennhålet brukar göra susen. Antennfoten har normalt små piggar som ska skära in i underlaget just för att få bra kontakt med jordplanet, men om antennen har varit med några år brukar det normalt vara glapp och rost där.

Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

Mickev  
#54107 De var väl självaste fan också att man skulle komma åt bakåtknappen då man skulle skicka meddelandet, men då börjar jag väl om igen.

Då jag sitter ofta i kranen på timmerbilen har jag engagerat mig lite för att få bra ljud i den och den senaste tiden har jag haft lite problem med mottagningen emellanåt. I veckan som gick så gjorde jag en extra jordkabel från stereochassit till hyttchassit och det blev betydligt bättre. Dock tycker jag mig anat att den får lite taskig mottagning emellanåt igen så man svänger runt hytten. Så nästa vecka ska jag plocka av antennen för att kolla jorden på den, verkar de inte hjälpa så mycket så byter jag sprötet, Nårdik hade fått tag på en bättre modell av domhär korta gummispröten så då ska jag prova de.

Jag har goda erfarenheter av kenwood sedan tidigare och då det var dags att byta i kranen var jag in på nårdik och funderade med dom vilken stereo som är bäst i en skakig miljö. Han sa att kenwood står sig väldigt bra motför konkurenterna i sådan miljö och eftersom jag hade goda erfarenheter av dom sedan tidigare så blev det en sådan. Den tjänstegjorde i en otroligt skakig hytt i över 2år utan att få problem. En dag brann elen upp i den, vet inte felorsaken, kan lika gärna vara elfel i kranen. köpte en ny då med flippfront för att få dammskyddet över cd-hålet och den har funkat finfint hitills. Den har usb också men jag måste säga att cd funkar så bra i den så jag har inte brytt mig om att köra med usb. Sedan klarar dom betydligt mer skak och stöt om man har mp3-filer på cdn istället för de gamla cda formatet.

Så jag skulle rekomendera dig att kika lite på kenwoods utbud nästa gång det är dags att byta, numer skickar dom med fjärrkontroll till nästan alla sina enheter också.
Nårdik är alltså "våran" stereobutik i stan som jag uteslutande går till då jag ska ha stereo och allt därikring. Dom säljer även över internet om man inte har möjlighet att fara till dom.
http://www.nardik.se

Användarvisningsbild

Re: Radio i maskinen

Maldas  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54112 Den enda motgång jag stött på i radiosammanhang var då jag bytte ut min blåpunkt mot en flashigare pioneer. Det tråkiga var att varje gång huvudströmmen bröts tappade den allt minne. Orkade inte dra en separat pluskabel till stereon så jag böt till en ny blåpunkt istället. Tror det är anledningen till att dom är vanligast i maskiner.

Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

Valmet 890  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54114 det kan också vara xenonlysena som stör....

Användarvisningsbild

Re: Radio i maskinen

Engstrand  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54118 Det är ju synd att de sätter i blaupunkt i de flesta maskiner. Är ju bland de sämre maskiner man kan köpa för pengar. Vi satte i en enklare kenwood. Säkert billigare än vad man får betala för Blaupunkten i nylevererad maskin. Hördes tillochmed skillnad på ljudet!

Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

ÖSA4ever  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54122 Hade man bara tillgång till mobilt bredband i maskinen så borde man ju kunna nyttja webradion!Vore ju kanon,perfect ljud och hur många kanaler som helst.

Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

kjugekarlsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54129 Vi har en Blaupunkt i vår nya och den är det inga bekymmer med att få radion att gå bra.

Användarvisningsbild

Re: Radio i maskinen

Thunborg  
#54132 Lika här 8) Har haft nästan bara haft blåpunkt , och det näst intill bekymersfritt. I Valmeten krånglar motagningen och xeon lamporna strör , men tror det mest beror på dålig /sliten antenn och sladd :x Ett annat vanligt blåpunkt fel har varit att mata ur cd skivan, men sen vi gått över till flipp front försvann problemet :lol:

Avatar Fallback

Re: Radio i maskinen

Jesper  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#54139
Valmet 890 skrev:det kan också vara xenonlysena som stör....


Tror inte de stör radion på våran maskin så farligt, däremot stör de telefonen rätt mycket.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).