Skogsfastigheter

Skogsfastighet

27 inlägg 13846 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Åkesson  
#320874 Det enda större värdet som jag kan se till mig med enbart villaklassad gård är att man får en fastighet som man i framtiden kan köpa till mark till. Detta är ju värt en hel del. Annars så är det väldigt svårt att se något positivt.

Får allt fundera en sväng till........

   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Skogsfastighet

Skogshuggarn  
#320889 Hur ofta är det ute markförsäljningserbjudanden i området som innebär att du kan fastighetsreglera mot tilltänkt fastighet om 4 ha?.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Åkesson  
#320904 Anar en fundering om fastighetens lilla storlek vid fastighetsreglering, Finns det någon regel jag missat helt om detta?

Det har tyvärr varit ett antal skiften de senaste 4 åren för försäljning men inget jag kunnat vara med på då jag saknade stamfastighet att reglera mot. Dock kanske det var alla som kommer ut till försäljning inom rimlig tid, vad vet jag.

Detta är en bit från mitt ställe då det tyvärr inte kommer komma ut någon skogsmark i närheten av där jag bor till salu under lång tid. Isåfall enbart hela gårdar där man isåfall handlar på sig saker som man redan har, (villa, lagård, uthus och annat att ta hand om) och till ett betydligt högre pris.

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Åkesson  
#472969 Då så var den första pytte pytte plätten handlad (nästan, inte betald ännu).

Har varit med om en massa budgivningar under de senaste åren men allt har gått för dyrt enligt mig, så man har väll helt fel syn på vad saker är värt kanske. De på banken lär ju tröttnat på mig så som jag sprang där med kalkyler och ansökte om lån som sen ej kom till användning.

Har fått tag på 6 ! fastigheter på totalt 2,2 ha varav 0,3 vatten, samt med blandat skogsbestånd, allt rån röjning till sånt som skall avverkas. inte mycket att komma med men alltid något. Allt har ju en början......:)

Först skall vägen genom skiftena fixas till lite med nya diken etc, sen så är det dax för röjsågen en bra stund, det som planterades ca -85 har ju fått växa fritt sedan dess.

Sen gallras en hel del, dock kommer det nog en annan tråd här på forat om uppgradering av skogskärran (Malwa) innan dess, så har nog vintern räddad iaf.

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#472993 Haha, grattis! Du lär snart upptäcka glädjen i egen skog. :)

Var i landet är det, Dalarna?

Användarvisningsbild

Re: Skogsfastighet

sundelius  
#473008 Gratulerar Åkesson

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Umea  
#473012 Så roligt !

Stort Grattis och Lycka Till !

Bästa Hälsningar från Umeå

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Åkesson  
#473028 Tackar.

Håller till lite norr om Borås.... så är västra götaland som gäller, lite därav priserna har varit lite väl över vad jag velat betala tidigare. Men detta var ju så litet så även då det kanske var lite överpris så var det ju inte totalkostnaden så stor.

Ser det enbart som en början, får väll se vart det slutar.

1505732431_img_20150414_162030.jpg

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

jannee  
#473053 Det har då vatt en ful en, ser resten av skogen liadan ut kan inte priset vatt så högt :mrgreen: :grin:

För övrigt, lycka till med röjningen, den är A och O för att få en fin skog :-bd

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#473060 Du har väl skyddsbågen uppe när du kör? :shock: Krav infördes på 50-talet redan, för det var så många dödsolyckor.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet

Åkesson  
#473081 Trädet blåste ned i precis breve trädgården så stått i sin ensamhet i ca 50 år..... bredaste årsringen var över 12mm..... och grenar fanns det gott om. Detta lasset tagit ur vedhögen.

Bågen var nedfälld då traktorn hade varit på besök i bilgaraget, och var ju bara tvungen att testa vagnen då den införskaffades (2015), hydraulpaketet har ju inte ens kommit på traktorn på bilden.

Angående skogen så finns det nog såna där med tyvärr, sluttning ned mot vattnet med lagom vattentillförsen och gott om soltimmar. Blir bilder därifrån så fort det är betalat.

Får nog bli en egen tråd om jinma, malwa och annat skruvande tror jag... Kommer snart........hoppas jag..... är ju så mycket man skall hinna med tyvärr.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Skogsfastighet

Camaro1969  
#473084 Kul!
Har själv precis skrivit kontrakt på en fastighet, nu börjar en ny fas i livet:)

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).