Skogsfastigheter

Köpt gård hur gör jag nu

3 inlägg 2876 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Köpt gård hur gör jag nu

fauve  
#46873 Hej jag har just köpt en familjegård priset blev under tax.värde .Jag ska averka samt hyra ut ett hus på gården,jag skulle vilja ha lite tipps på hur jag gör med skatter,vad är avdragbart ,hur betalar jag av på lånet utan att skatta bort pengarna alla tipps är välkomna då jag är ganska grön på detta.Jag har vanligt jobb så det är inget jag ska leva på.



   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Köpt gård hur gör jag nu

Hoglunda  
#47131 Varför köpte du gården för mindre än taxeringsvärdet? I och med det så får du inte göra skogsavdrag. Finns det ett bra räntefördelningsunderlag att ta över från tidigare ägare vilket gör att du kan ta ut en del av avverkningsinkomsterna som inkomst av kapital. Du lär säkert få mer svar i frågan från nån som kan detta. Jag är själv inte så haj på skogsekonomi

Avatar Fallback

Re: Köpt gård hur gör jag nu

fauve  
#47294 Under tax.värde berodde på att det inte finns så mycket skog på fastigheten men lite finns ju.en sak som jag undrar är om jag hugger för hundratusen och sedan köper något till gården för lika mycket behöver jag då skatta något? (kanske dum fråga men jag är helt grön på detta)

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).