Motorsåg och handhållet

Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

29 inlägg 13910 visningar 8 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

Mettämies  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#409644 Ej ställbara munstycken så pilla inte med några skruvar.
Jag tror att insuget är otätt, har bytt några på 550/560 när jag jobbade på verkstad.

Husqvarna motorsågar
Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

totte  
#409687
Mange skrev:
jannee skrev:Nu får väl Mange eller Totte spelet för jag kanske ger dig helt fel signaler.

Totte får ta spelet. Jag är taktlös...


Jag gör en taktisk reträtt.

Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

dala666  
#409802 Nu blev det åka till återförsäljarn. Får se vad de säger. Tack för alla tipps. der testades flitigt, men tillslut så får någon koppla upp den på datorn istället.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

dala666  
#410914 Den hade tydligen skurit.. Så ny cylinder och kolv... Det va ju inte planerat. Någon som har tipps på vart man köper det till bra pris?

   TS
Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

totte  
#410930 Innan du sätter på nåra nya delar, försök reda ut varför den har skurit. Finns anledningen kvar så skär ju också nästa omgång kolv och cylinder.

Avatar Fallback

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

jannee  
#410934 Vanligaste orsaken är väl att någon kört på ren bensin 😡
Den som eventuellt gjort detta är nog inte så pigg på att erkänna sitt misstag. :oops:

Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

dala666  
#410953 Jo, den är inne på verkstad nu, hoppas de kan läsa den och se vad som hänt, finns det någon chans att det skulle kunna gå på någon garanti när den är några år? 2014 ish. Annars får jag nog byta själv för att hålla ner kostnaderna.
Vad jag har hittat så kostar ett cylinderkit lika mycket som jag köpte sågen. Där fick man för man va snål..

   TS
Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

Mange  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#410971 Det brukar synas vad som hänt. Särskilt om de inte haft smörja som smörjer.

Går de varma gör de även så av anledning och det kan vara lite klurigare att bena ut.

Avatar Fallback

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

lars11  
#411589 Den är paj, jag kan ta den till tippen åt dig! ;)

Avatar Fallback

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

baabwaf  
#432609 Ser att datumen har några månaders ålder men det kan vara bra att kommentera detta med cylinder/kolv/ringar, etc. Jag blandar även in från andra trådar som gäller handlare eftersom jag sett många och långa diskussioner som sammanfaller som ämne.

Hela kit finns till vettiga priser på ebay. Allt från ett par hundra till hutlösa priser. Någon tycker/uttrycker kanske att man inte skall lita på ebay eller internet men jag finner ingen anledning att betala tusenlappar när det finns för 2-300 kronor. Tveklöst värt att "chansa", trots att det inte handlar om någon chansning.

Jag har flera exempel på "ebayprylar" men nämner endast ett av dem då det handlar om motorsågar nu. Förgasare till en Jonsered kostar 1080 kr hos handlare. Precis samma/motsvarande/samma tillverkare fanns att hitta för 156 kronor på ebay. Det tillkommer en frakt, ja men den är inte dyrare än att hålla på att åka fram och tillbaka till handlare och drälla tid på babbel och det blir definitivt ingen frakt som kostar över 900 kronor (skillnaden på priset).

Den som ordnar sina sågar och mekar hittar lika bra saker på www som hos en handlare som av olika anledningar svär över www och förbannar dem som ändå vill anlita dem till en del saker. Handlare som inte är intresserade av "internetkunder" eller "de som kan serva sågen/saken på internet" skall inte ha kunder alls. Det är bättre att de lägger ner sin skitverksamhet och blir bittra över något annat än internet och sedan ser sig som "bestaraffare av internet".

Det finns ingen som helst anledning att köpa av ockrare och det finns ingen anledning att stå med dumstruten på sig när sågen tagits som gisslan av en handlare som utövar utpressning och "försäljningstaktik" på barnslig och fördummande nivå. Den som vill, kan köpa sågen i delar på www och plocka ihop.

Den handlare som är ok och serviceinriktad tar hand om den kund som uppsöker densamme och kunden återkommer självmant om kunden vill handla en ny motorsåg för att valet blir just en ny motorsåg, inte för att handlaren utövar utpressning med överpriser på reservdelar.

All typ av utpressning när det gäller sådant här ger mig ståpäls och jag lider med dem som inte ännu skaffat sig kunskaper nog att meka eller byta delar på egen hand. Att man sedan, trots egna kunskaper, väljer en trevlig, tillmötesgående och prisvärd handlare, är inte alls konstigt. problemen börjar när handlare/leverantör/försäljare kommer och sätter dumstrut på kunden.

En lojal kund är bra för en handlare men handlare glömmer oftast att en lojal handlare är lika mycket värd för kunden. Var rädda om varandra, gynna varandras verksamhet och utnyttja varandras färdigheter på rimlig nivå som båda parter tjänar på i förlängningen. Till slut får handlaren sälja en helt ny motorsåg till en kund som blir 100% nöjd med sitt nyköp, trots att sågen kanske kostade en 500-hundring mer hos handlaren, än på www. Allt bara för att relationen som växt fram under några år blev varm och hjärtlig.

Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

johan eriksson  
#432626 Har köpt en del olika billiga cylinderkit till olika sågar som finns i min samling. Min erfarenhet är att ska man köpa billiga kit så bör man ha endel erfarenheter av portning på tvåtaktare. Form på spolportar, insug och avgasport lämnar för det mesta en del att önska både beträffande utformning och placering. Dom brukar kräva en del arbete innan det funkar som jag önskar, att det startar och går är en sak, men att det är rätt prestanda är en annan. Hade en bild i mobilen på en cylinder till Stihl 028, låter den tala för sig själv. Så har det varit oavsett om det har varit till Stihl, Husqvarna, Dolmar eller Partner.

1485192167_img_4245.jpg

Avatar Fallback

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

baabwaf  
#432674 JE: Du har tveklöst rätt i det du skriver och det skall inte se ut så både sågen och ägaren till sågen får hicka. En del saker kan hänvisas direkt till soporna och man skall inte köpa något bara för att en annons finns som hänvisar till något. Man får leta, undersöka och betrakta. Inte alltid prylen man letar efter finns bland de första annonserna man hittar eller den dag man börjar leta.

Är man i situationen att man är i stånd att slänga sågen i närmaste soptunna för att den är för dyr att laga, så är de "billiga alternativen" bra alternativ. Skillnaden blir att ha sågen eller slänga i soporna, samtidigt som man är i situationen att man kanske låter sig övertalas för att dumstruten som någon säljsugen satt på någons huvud sitter hårt fast.

Exemplet du visar är ett bottennapp. Det går (som du skriver) att ordna med kunskaper för att det skall bli bra, under förutsättning att det för övrigt är material som är ok. Med mindre kunskaper kan man kopiera höjder/bredd/mått så gott det går genom att mäta på sin kassa cylinder men om man försöker "kopiera" över måtten, så skall man vara noggrann. Exemplet du visar är dessvärre en anledning till att många ger upp/inte vågar eller överlåter till någon annan som ofta slutar i kostnader ... igen.

Jag har sett sådant man kanske kallar "kinaexempel" som inte ens övervägs och/eller är så tydligt konstigt att man avstår att chansa. Samtidigt finsn det riktigt seriösa annonsörer på www som håller rimliga priser på helt ok produkter.

Jag har sett folk som gjort "världens klipp" med STIHL-sågar (andra också) så de passade på att köpa tre stycken. När de kommer hem till dem så är det "plastsågar" med något som liknar motor och allt, startar och låter men fungerar sämre än billigaste gräsklippare. I de fallen måste jag helt avråda folk att använda www. Det finns saker som blir helt orimliga.

Jag skulle inte själv köpa exempelvis en hel såg, oavsett märke, när pris och vara är helt orimligt och besynnerligt. Skall man bara ha något att hacka med i en häck, så finns Biltemas motorsågsliknande motorsågar men då finns också nödhjälp att få över disk om det tokhaverar innan häcken är nersågad :grin:

Jag håller mig gärna till originaldelar själv och vet med mig att det för det mesta garanterar funktionen men hittar jag saker jag vet fungerar eller till och med är samma artikel, så vill jag inte i blindo eller av rädsla avstå ett bättre pris när det handlar om sådant jag vet är överdrivet dyrt på hemmaplan.

Det du beskriver är en besvikelse som man helst vill slippa, även om det uppfattas som billigt i första skedet.

Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

Mange  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#432881 Att handla på internet vare sig det är sågar eller delar medför en rätt stor risk och kräver ofta en hel del tid kunskap för att det ska bli bra.
Även efter köpet krävs en hel del tid och kunskap.

Jag har hittills inte hittat nåt billigt som inte krävt nåt av mig att montera utöver vad som krävs för original. Det är alltid nåt....
Bäst grejer ligger i medel och topp pris och är ofta tillverkade närmare väst än öst.
Ju högre upp i pris man kommer destu mindre krävs, och det allra billigaste är ofta skit från Indien eller Kina som inte funkar alls.
Har varit med om grejer som är bättre än original, även om det är enstaka.. Oftast kan man få det o gå vettigt ett tag i alla fall.
Kunskapen som krävs för detta och tiden man lägger ner gör inget om man är intresserad och gillar o pula lite. Kunskapen som krävs är inget man kan få i en servicebok eller på nåt forum utan den får förtjänas på gammalt hederligt sätt och är långt ifrån gratis. Har man då ingen nytta av sågen för o tjäna pengar med den kan man roa sig lite med att fixa till den. Det är dock inte alla som har tid, kunskapen och nöje i det. De flesta vill att grejerna ska gå och tjänar pengar med dem hellre än har dem på bänken.

Det vi betalar för i orginaldelarna är inte bara materialet utan tillgänglighet, prestanda och framför allt utveckling.

Räknar man lite på det så blir det inte ofta billigt med billiga grejer.

Användarvisningsbild

Re: Husqvarna 550xpg varvar inte upp.

Mange  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#432882 Det här kanske skulle vara i en separat tråd..

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).