ons 14 sep 2016, 17:25#407514
Jag ser att NIMA säljer kvarnsatser till kötttkvarnar. Det är dags att se över charkprylarna, när vi nu är i älgjaktstider. Vi har en gammal Köksbjörn, vars kvarn vore intressant att prova med en ny kniv och hålskiva i rostfritt. Passande system är typ no. 8, som har Ø62mm ytterdiameter.
Jag har sen tidigare en förskiva (0-skiva), samt hålskivor i varierande storlekar.
Vilken hålskiva skall jag köpa för att använda till att mala älgkött; - Tll hamburgare, färsbiffar och köttbullar?
[2mm, 3mm, 4.5mm, 8mm, 10mm]
Det är inte fråga om några stora mängder, utan vid de enstaka tillfällen, då vi inte hyr in extern hjälp med styckning och paketering.
Ref:
NIMA - System Enterprisehttp://www.nimaab.se/se/art/system-enterprise-halskiva-4-5mm.php