Jakt och Fiske

Naturvårdsverket ger tre miljoner till Naturskyddsföreningen

3 inlägg 1934 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Naturvårdsverket ger tre miljoner till Naturskyddsföreningen

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#386131 Varg. Nyligen avslöjades att Naturvårdsverket gett tre miljoner kronor till Naturskyddsföreningen i ett projekt för att pröva lagligheten i riksdagsbeslutet om förvaltningsjakt på varg. Man kan tycka vad man vill om vargjakten. Men att skattepengar går till intresseorganisationer som använder pengarna för att riva upp riksdagsbeslut är anmärkningsvärt. De får alltså betalt av staten för att lobba emot demokratiskt fattade beslut.

http://mariestadstidningen.se/asikter/d ... bbying-mot



   TS
Användarvisningsbild

Re: Naturvårdsverket ger tre miljoner till Naturskyddsföreni

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#386132 http://www.vargfakta.se/nyheter/343-mil ... oreningen/

Naturskyddsföreningen erhöll under perioden 2007 till 2012 inte mindre än 343 miljoner kronor i bidrag från statliga myndigheter. Andelen statliga bidrag är kraftigt stigande.
Vid en genomgång av den ideella miljöorganisationens årsredovisningar från 2007 till 2012 framträder bilden av en intresseorganisation där allt större del av finansieringen kommer via skattsedeln och inte via medlemmarnas avgifter.
Per den sista december 2012 hade föreningen fått 343 miljoner kronor av allmänna skattemedel via diverse myndigheter. Största bidragsgivaren utan jämförelse är SIDA som ensam stått för drygt 270 miljoner kronor. Därefter kommer Naturvårdsverket som bidragit med drygt 30 miljoner under samma period och Kemikalieinspektionen kommer på tredje plats med i sammanhanget blygsamma 15 miljoner.

Förhållandet mellan medlemsavgifterna och bidragen ur statskassan har gått från 83 procent, 2007 till att vid slutet av den redovisade perioden motsvara 37 procent. Omvänt betyder det att de statliga bidragen 2012 motsvarar 271 procent av medlemsavgifterna. Som ni ser (översta bilden) är medlemsavgifterna tämligen jämna över åren medan intäkterna från staten är kraftigt stigande.
Naturskyddsföreningen som ideell förening finansieras såldes i allt större utsträckning av allmänna skattemedel och allt mindre av medlemmarnas egna avgifter.

   TS
Avatar Fallback

Re: Naturvårdsverket ger tre miljoner till Naturskyddsföreni

Röjkvist  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#386134 Och ändå måste de kalhugga sina skogar :???:
Undrar vad de använder pengarna till? Finns det redovisat?

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).