ATV och UTV i skogen

ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

57 inlägg 57850 visningar 14 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#330473 Tänkte lista några olika tippvagnar på marknaden och skriva lite kort mina egna åsikter om fördelar resp. nackdelar mellan de olika. Skulle ni känna till en vagn som inte är med här vore det kanon om ni ville fylla på i tråden.

När man talar om tillbehör till en ATV kommer onekligen Avestavagnen och Kranman ofta på tal. De har såklart några olika tippvagnar att erbjuda. Avesta har sin FV1400 och Kranman har två olika TP350BV resp. FL250V. Utöver dessa två märken finns på svenska marknaden Carlmans El-tippkärra, K-vagnens K-Offroad med 3-vägstipp och Smålandsvagnen SV1200HT. Det finns även enklare varianter bland de olika tillverkarna med vinschstyrning för tippningen, men dessa tas inte med här, liksom enaxlade vagnar. Tippvinkel bör vara minst 45grader, annars fastnar/hänger gärna blöt jord/lera sig kvar. En lösning för att lättare få loss lasten är att montera på en liten 12V-vibrator under flaket.
1563047001_k-vagnen_skak.jpg

Men åter till vagnarna och först ut är Avestavagnen.

Avestavagnen FV1400:
http://avestavagnen.se/flakvagn-fv1400.html
$matches[2]

Längd: 260-310 cm
Bredd: 130 cm
Invändigt flakmått: 200x120x30 cm
Hjul: 22*11*8
Vikt: 275 kg, Maxlast: 1400 kg
Tippvinkel: 63 grader teleskopisk kolv
Pris: Från ca 43.000:- inkl moms

Avestavagnen erbjuder även tippflak till sina hydrauliska skogsvagnar

Vagnen kommer original med en spridarläm och sladdfjärr, men vanlig läm går att köpa, samt lövgrindar och fjärrstyrning. Laddning sker via ett släpkontaktuttag med specialkabel.
Fördelar:En av marknadens kraftigaste tippvagn med 1400kg i maxlast (känns gedigen), marknadens bästa tippvinkel och en bra spridarläm (osäker på om de nyare kommer med justerbar spridarglipa). Hela hydraulpaketet sitter väl skyddat från smuts och ska enligt uppgift klara ca 600 tippningar på en laddning. Ganska snabb tippning. Även om kolven sticker ned lite, så sitter den ganska skyddat.
Nackdelar:Priset är ganska högt och man får då inte med trådlös fjärr, samt tippkolven sänker markfrigången. Verktyg krävs för att komma åt batteriet.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kranman TP350BV: Utgått och ersatts av Tippvagn DX220
http://kranman.com/produkter-atv-fyrhju ... gn-tp350bv
Bild

Flak: 2250x1220x270mm
Däck: 22-11x8” 4 lager
Vikt: 230kg, Max last: 900kg
Tippvinkel: okänd, enkel kolv
Pris: ca 33.000:- inkl. moms

Fördelar:En relativt smidig kärra, som känns gedigen, styrning av tippning kan göras genom att koppla in sig på den bakre vinschuttaget. Spridarläm, går att få med lövgrindar. Enda vagnen på marknaden med gräsdäck, vilka jag tror de flesta har störst nytta av. Samt att tippdelen går att montera av boggien, för att sedan placera den på en av kranmans hydraulskogsvagnar. Detta ihop med en gripsskopa blir det en trevlig kombi.
Nackdelar:Sidolämmarna går inte att fälla, hydraulpaketet sitter oskyddat mot smuts. Saknas eluttag bak på ATVn, så får man köpa ett relä.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kranman FL250V:
http://kranman.com/produkter-atv-fyrhjuling/flakvagnar/item/29-dumpersvagn-fl250v
$matches[2]

Flak: 2250x1220mm
Höjd övre: 270mm
Bredd nedre: 560mm
Höjd nedre: 230mm
Däck: 22-11x8” 4 lager
Vikt: 225kg, Max last: 1200kg
Tippvinkel: okänd, dubbla kolvar
Pris: ca 37.750:- inkl moms

Kranman erbjuder även tippflak till sina hydrauliska skogsvagnar.

Fördelar:Dubbla kolvar borde innebära att konstruktionen klarar snedlastning bättre. Den har marknadens lägst tyngdpunkt med last i och borde därmed vara den stabilaste i skogen. Kan kopplas direkt till ATV om den är utrustad med vinschuttag bak. Enligt uppgift är det tjockare plåt i bottenbaljan. Samt att tippdelen går att montera av boggien, för att sedan placera den på en av kranmans hydraulskogsvagnar. Detta ihop med en gripsskopa blir det en trevlig kombi.
Nackdelar:Hydraulpaketet sitter även på denna Kranmanvagn ganska utsatt till för smuts. Tippkolvarnas fästöron sitter lite utsatt till, men gissningsvis beror detta på att samma flak och kolvar används på skogsvagnarna. Saknas eluttag bak på ATVn, så får man köpa ett relä.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Carlmans El-tippkärra:
http://www.carlmans.nu/atv-vagnar/tippk%C3%A4rra-med-eltipp-24912628
$matches[2]

Flak inv 122x200 cm, volym 980 l
Hjul 22x11.00-8 4 lager, lufttryck 0,4-0,8 kg
Vikt 190 kg, maxlast 900 kg
Tippvinkel 55 grader, enkel kolv
Pris: Ca 30.000:- inkl moms

Fördelar:Marknades lättaste tippvagn och har en bra tippvinkel Den har såsom Kranman elkontakt för att ansluta till den bakre vinschkontakten på ATVn. Kommer med spridarläm.
Nackdelar:Osäker om lövgrindar går att köpa till. Ser ut att vara en rätt klen/långsam tippkolv, samt att flaket verkar hamna rätt nära marken när man tippar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
K-vagnens K-Offroad:
http://k-vagnen.com/transport/trevagstippande-vagnar/k-offroad/
$matches[2]
[img]
Flakmått inv: 2000x1250x300 mm
Vikt: 300 kg Maxlast: 1200 kg
Justerbar dragstång i både höjd
och längsled, 3-stegs kraftig
tippcylinder, trevägstipp.
Tippvinkel: 50 grader, teleskopisk kolv
Pris: ca 45.000:- inkl moms

Fördelar:3-vägstipp, bättre markfrigång än FV1400, kan fås i flera olika färger, samt har nog det största utbudet av tillbehör. Hydraulpaketet sitter skyddat mot smuts från ATVn, men inte från boggin. Honda sätter sitt märke på denna vagn, säger en del om kvaliten. Fjärrkontrollstyrning för tippning är numera standard!
Nackdelar:Tippkolven sitter mer utsatt än FV1400 (annan lösning). Dyr vagn.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smålandsvagnen SV1200HT
http://www.smalandsvagnen.net/sv1400ht-24541608 eller
http://www.smalandsvagnen.net/store/p/vagnar-191677/sv1200ht-tippvagn-boggie-431893
Bild

Mått 204x120x30 cm
Maxlast 1400Kg ? modellnamnet tyder på att det snarare borde vara 1200kg.
Hjul 22-11-8
Tippvinkel: Okänd, enkel kolv
Pris: ca 30.000:- inkl. moms

Säljs även av CG Nord och heter då CG 1200HT
Fördelar:Kan utrustas med lövgrindar, spridarläm-möjlighet
Nackdelar:Hydraulpaketet sitter skyddat mot smuts från ATVn, men inte från boggin.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slutsats:Att köpa utrustning till en ATV är nästan lika dyrt som att köpa till traktor och då får man oftast mer för pengarna, men ibland passar som sagt ATV-grejer bättre. Att utse någon klar vinnare eller förlorare bland dessa vagnar är inte lätt då alla är respektive tillverkares toppmodell. Val av vagn beror mer på vad man ämnar använda den till och hur. Sedan tycker jag att man bör inse att en vagn som är över 130cm bred med hjul är ingen liten vagn att dra efter en ATV, den genar gärna lite i svängarna och det innebär att man helt plötsligt är inte lika smidig mellan träna eller buskarna i trädgården. K-vagnens K-Offroad tillhör toppsegmentet i detta test. Dess 3-vägstipp och dess stora utrustningsmöjligheter och fjärrstyrning som standard gör den till en vinnare, tätt följd av Avestavagnen FV1400. Kranmans vagnar verkar ha möjligheten att flytta över tippmodulen och sedan placera denna på en hydrauldriven skogsvagn. Detta ihop med en gripsskopa blir det en trevlig kombi. Stor bonus för Kranman där. Alla märken förutom Smålandsvagnen har lång tillverkningshistoria (mig veterligen, kan vara fel) av vagnar. Jag har ingen erfarenhet av Smålandsvagnen eller Carlmansvagnen (osäker tipphastighet, då kolvstyrningen ser ut att vara lite liten), men oavsätt är detta inlägg inte någon slutgiltig bedömning, utan det är utifrån de fakta som finns att se, samt egna erfarenheter och åsikter. Så skulle någon vara intresserad av en vagn så låna hem och testa om det är möjligt.

Att stirra sig blind på maxlaster tycker jag kan vara lite olyckligt då vikter över 1000kg eg. borde kräva drift på vagnen, så för vissa kanske det vore bättre att satsa på ett flak till sin drivna hydraulkransvagn, om sådan redan finnes och en driven vagn blir nog betydligt mycket trevligare än denna "test" vinnare, vid fulllast.

Hoppas att detta inlägg kan vara någon till hjälp.


Senast redigerad av Hema lör 13 jul 2019, 20:43, redigerad totalt 4 gånger.

   TS
ATV från Bengtssons
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#335796 Nyhet!
Kranman DX220
http://kranman.com/produkter-atv-fyrhjuling/flakvagnar/item/27-tippvagn-dx220
Bild

Flak: 2250x1220mm
Max last: 1200kg
Pump: 12v, 1,26cc, 120bar
Däck: 22-11x8” 4 lager (bild visar tillvalshjul)
Drag: 50mm vridbar handske
Tippvinkel: Okänd
Vikt: ? kg
Pris: 33 900 kr + moms

Helt klart en spännande nykomling, så ny att alla data inte hunnits presenterats. Flaket ser imponerande ut och nu erbjuder att man fällbara sidolämmar, vilket TP350BV inte gjorde.
Fördelar:Dubbla kolvar borde innebära att konstruktionen klarar snedlastning bättre. Högre framläm, vilket borde minska risken för att ex. grus ramlar över vid bromsning i nadförsbacke, om den hade varit tät.. Hög markfrigång. Verkar som att även denna tippvagn bygger på en vagnsdel och en tippdel, vilken då borde gå att flytta över till en skogsvagn. Detta ihop med en gripsskopa blir det en trevlig kombi.
Nackdelar:Svårt att få en bra bild över hydraulaggregatet, men det verkar sitta lite utsatt för bakhjulsstränk. Osäker på hur stor boggipendeln blir med de stora hjulen.
Men på det hela stora ser den lovande ut.
Senast redigerad av Hema sön 10 jul 2016, 18:54, redigerad totalt 1 gång.

   TS
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Mr shogun  
#341756 Tja!
Jag köpte denna och är kanonnöjd!
15995:- + moms! :P
http://www.experienceyamaha.com/?p=183

Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#341788
Mr shogun skrev:Tja!
Jag köpte denna och är kanonnöjd!
15995:- + moms! :P
http://www.experienceyamaha.com/?p=183

Kul att du är nöjd (Lejab är ju erkänt bra), men nu handlade tråden om just hydrauliskt tippande vagnar. 8)

Men skapa en ny tråd om din eller likt denna med flera olika inom samma klass.

   TS
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

bimbohill  
#346402
1444920585_dsc_0093.jpg

Honda dumpervagn. Trevägstipp och lastförmåga på 1300kg. Har lastat 1780 kg :surp: på den och orkar fortfarande tippa utan problem. Finns gallergrindar till den nu. Kostar 46317 kr inkl moms.

Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#346407 Bra vagn, tillverkare är som sagt K-vagnen och går under modellnamnet K-offroad.

   TS
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

mats_o  
#358008 Vad är det för kontakt du kallar för wichkontakt?
Tänkte göra en snabbkoppling till batteriet på min och funderar på om det kan vara nått lämpligt

Användarvisningsbild

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

anersimyra  
#358022
Hema skrev:Tänkte lista några olika tippvagnar på marknaden och skriva lite kort mina egna åsikter om fördelar resp. nackdelar mellan de olika. Skulle ni känna till en vagn som inte är med här vore det kanon om ni ville fylla på i tråden.

När man talar om tillbehör till en ATV kommer onekligen Avestavagnen och Kranman ofta på tal. De har såklart några olika tippvagnar att erbjuda. Avesta har sin FV1400 och Kranman har två olika TP350BV resp. FL250V. Utöver dessa två märken finns på svenska marknaden Carlmans El-tippkärra, K-vagnens K-Offroad med 3-vägstipp och Smålandsvagnen SV1200HT. Det finns även enklare varianter bland de olika tillverkarna med vinschstyrning för tippningen, men dessa tas inte med här, liksom enaxlade vagnar. Tippvinkel bör vara minst 45grader, annars fastnar/hänger gärna blöt jord/lera sig kvar. En lösning för att lättare få loss lasten är att montera på en liten 12V-vibrator under flaket.
Bild

Men åter till vagnarna och först ut är Avestavagnen.

Avestavagnen FV1400:
http://avestavagnen.se/flakvagn-fv1400.html
Bild

Längd: 260-310 cm
Bredd: 130 cm
Invändigt flakmått: 200x120x30 cm
Hjul: 22*11*8
Vikt: 275 kg, Maxlast: 1400 kg
Tippvinkel: 63 grader teleskopisk kolv
Pris: Från ca 43.000:- inkl moms

Avestavagnen erbjuder även tippflak till sina hydrauliska skogsvagnar

Vagnen kommer original med en spridarläm och sladdfjärr, men vanlig läm går att köpa, samt lövgrindar och fjärrstyrning. Laddning sker via ett släpkontaktuttag med specialkabel.
Fördelar:En av marknadens kraftigaste tippvagn med 1400kg i maxlast (känns gedigen), marknadens bästa tippvinkel och en bra spridarläm (osäker på om de nyare kommer med justerbar spridarglipa). Hela hydraulpaketet sitter väl skyddat från smuts och ska enligt uppgift klara ca 600 tippningar på en laddning. Ganska snabb tippning. Även om kolven sticker ned lite, så sitter den ganska skyddat.
Nackdelar:Priset är ganska högt och man får då inte med trådlös fjärr, samt tippkolven sänker markfrigången. Verktyg krävs för att komma åt batteriet.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kranman TP350BV: Utgått och ersatts av Tippvagn DX220
http://kranman.com/produkter-atv-fyrhju ... gn-tp350bv
Bild

Flak: 2250x1220x270mm
Däck: 22-11x8” 4 lager
Vikt: 230kg, Max last: 900kg
Tippvinkel: okänd, enkel kolv
Pris: ca 33.000:- inkl. moms

Fördelar:En relativt smidig kärra, som känns gedigen, styrning av tippning kan göras genom att koppla in sig på den bakre vinschuttaget. Spridarläm, går att få med lövgrindar. Enda vagnen på marknaden med gräsdäck, vilka jag tror de flesta har störst nytta av.
Nackdelar:Sidolämmarna går inte att fälla, hydraulpaketet sitter oskyddat mot smuts. Saknas eluttag bak på ATVn, så får man köpa ett relä.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kranman FL250V:
http://kranman.com/produkter-atv-fyrhjuling/flakvagnar/item/29-dumpersvagn-fl250v
Bild

Flak: 2250x1220mm
Höjd övre: 270mm
Bredd nedre: 560mm
Höjd nedre: 230mm
Däck: 22-11x8” 4 lager
Vikt: 225kg, Max last: 1200kg
Tippvinkel: okänd, dubbla kolvar
Pris: ca 37.750:- inkl moms

Kranman erbjuder även tippflak till sina hydrauliska skogsvagnar.

Fördelar:Dubbla kolvar borde innebära att konstruktionen klarar snedlastning bättre. Den har marknadens lägst tyngdpunkt med last i och borde därmed vara den stabilaste i skogen. Kan kopplas direkt till ATV om den är utrustad med vinschuttag bak. Enligt uppgift är det tjockare plåt i bottenbaljan.
Nackdelar:Hydraulpaketet sitter även på denna Kranmanvagn ganska utsatt till för smuts. Tippkolvarnas fästöron sitter lite utsatt till, men gissningsvis beror detta på att samma flak och kolvar används på skogsvagnarna. Saknas eluttag bak på ATVn, så får man köpa ett relä.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Carlmans El-tippkärra:
http://www.carlmans.nu/atv-vagnar/tippk%C3%A4rra-med-eltipp-24912628
Bild

Flak inv 122x200 cm, volym 980 l
Hjul 22x11.00-8 4 lager, lufttryck 0,4-0,8 kg
Vikt 190 kg, maxlast 900 kg
Tippvinkel 55 grader, enkel kolv
Pris: Ca 30.000:- inkl moms

Fördelar:Marknades lättaste tippvagn och har en bra tippvinkel Den har såsom Kranman elkontakt för att ansluta till den bakre vinschkontakten på ATVn. Kommer med spridarläm.
Nackdelar:Osäker om lövgrindar går att köpa till. Ser ut att vara en rätt klen/långsam tippkolv, samt att flaket verkar hamna rätt nära marken när man tippar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
K-vagnens K-Offroad:
http://www.k-vagnen.com/?p=produkter&prod=koffroad
Bild

Flakmått inv: 2000x1250x300 mm
Vikt: 300 kg Maxlast: 1200 kg
Justerbar dragstång i både höjd
och längsled, 3-stegs kraftig
tippcylinder, trevägstipp.
Tippvinkel: 50 grader, teleskopisk kolv
Pris: ca 45.000:- inkl moms

Fördelar:3-vägstipp, bättre markfrigång än FV1400, kan fås i flera olika färger, samt har nog det största utbudet av tillbehör. Hydraulpaketet sitter skyddat mot smuts från ATVn, men inte från boggin. Honda sätter sitt märke på denna vagn, säger en del om kvaliten.
Nackdelar:Tippkolven sitter mer utsatt än FV1400 (annan lösning). Dyr vagn.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smålandsvagnen SV1200HT
http://www.smalandsvagnen.net/sv1400ht-24541608 eller
http://www.smalandsvagnen.net/store/p/vagnar-191677/sv1200ht-tippvagn-boggie-431893
Bild

Mått 204x120x30 cm
Maxlast 1400Kg ? modellnamnet tyder på att det snarare borde vara 1200kg.
Hjul 22-11-8
Tippvinkel: Okänd, enkel kolv
Pris: ca 30.000:- inkl. moms

Säljs även av CG Nord och heter då CG 1200HT
Fördelar:Kan utrustas med lövgrindar, spridarläm-möjlighet
Nackdelar:Hydraulpaketet sitter skyddat mot smuts från ATVn, men inte från boggin.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slutsats:Att köpa utrustning till en ATV är nästan lika dyrt som att köpa till traktor och då får man oftast mer för pengarna, men ibland passar som sagt ATV-grejer bättre. Att utse någon klar vinnare eller förlorare bland dessa vagnar är inte lätt då alla är respektive tillverkares toppmodell. Val av vagn beror mer på vad man ämnar använda den till och hur. Sedan tycker jag att man bör inse att en vagn som är över 130cm bred med hjul är ingen liten vagn att dra efter en ATV, den genar gärna lite i svängarna och det innebär att man helt plötsligt är inte lika smidig mellan träna eller buskarna i trädgården. K-vagnens K-Offroad tillhör toppsegmentet i detta test. Dess 3-vägstipp och dess stora utrustningsmöjligheter gör den till en vinnare, tätt följd av Avestavagnen FV1400. Alla märken förutom Smålandsvagnen har lång tillverkningshistoria av vagnar. Jag har ingen erfarenhet av Smålandsvagnen eller Carlmansvagnen (osäker tipphastighet, då kolvstyrningen ser ut att vara lite liten), men oavsätt är detta inlägg inte någon slutgiltig bedömning, utan det är utifrån de fakta som finns att se, samt egna erfarenheter och åsikter. Så skulle någon vara intresserad av en vagn så låna hem och testa om det är möjligt.

Att stirra sig blind på maxlaster tycker jag kan vara lite olyckligt då vikter över 1000kg eg. borde kräva drift på vagnen, så för vissa kanske det vore bättre att satsa på ett flak till sin drivna hydraulkransvagn, om sådan redan finnes och en driven vagn blir nog betydligt mycket trevligare än denna "test" vinnare, vid fulllast.

Hoppas att detta inlägg kan vara någon till hjälp.
12 volts vibrator.. :smile: du menar fruarnas dildosar.. :lol:

Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#358110
mats_o skrev:Vad är det för kontakt du kallar för wichkontakt?
Tänkte göra en snabbkoppling till batteriet på min och funderar på om det kan vara nått lämpligt

Yamaha och Suzuki (om jag inte minns fel) anävnder sig av denna:
Bild

http://www.atvhuset.se/atv-tillbehor/vinschtillbehor/vinsch-elektronik/vinsch-kablesats-med-snabbkontakt-hms-50-amp.html
Denna kontakt finns i olika storlekar och röd och grå är väldigt lika, men passar inte ihop. Det finns bara en kontakt, alltså man behöver inte oroa sig för hane/hona, utan man vrider bara ena 180grader och trycker ihop. (Ibland även kallad för truckkontakt) En nackdel kan vara att de inte är direkt väderskyddade, men det finns skydd att köpa till.
Bl.a. http://www.yc365.se/atv/tillbehor/vinschtillbehor/dammskydd-elkontakt Finns även hos yamahaåterförsäljare och går då under artikelnr: Dammskydd Elkontak YFM10028

   TS
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#358114
anersimyra skrev:
Hema skrev:Tänkte lista några olika tippvagnar på marknaden och skriva lite kort mina egna åsikter om fördelar resp. nackdelar mellan de olika. Skulle ni känna till en vagn som inte är med här vore det kanon om ni ville fylla på i tråden.

När man talar om tillbehör till en ATV kommer onekligen Avestavagnen och Kranman ofta på tal. De har såklart några olika tippvagnar att erbjuda. Avesta har sin FV1400 och Kranman har två olika TP350BV resp. FL250V. Utöver dessa två märken finns på svenska marknaden Carlmans El-tippkärra, K-vagnens K-Offroad med 3-vägstipp och Smålandsvagnen SV1200HT. Det finns även enklare varianter bland de olika tillverkarna med vinschstyrning för tippningen, men dessa tas inte med här, liksom enaxlade vagnar. Tippvinkel bör vara minst 45grader, annars fastnar/hänger gärna blöt jord/lera sig kvar. En lösning för att lättare få loss lasten är att montera på en liten 12V-vibrator under flaket.
Bild

12 volts vibrator.. :smile: du menar fruarnas dildosar.. :lol:

Jag får börja med att tacka för att du uppmärksammade mig på att alla länkar inte funkade (fixat nu)
och om era fruar behöver dildosar i storlek med vad som synes nedan, så ja. :lol: :lol:
Bild

   TS
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

axwell  
#358124
Hema skrev:http://www.atvhuset.se/atv-tillbehor/vi ... 0-amp.html
Denna kontakt finns i olika storlekar och röd och grå är väldigt lika, men passar inte ihop. Det finns bara en kontakt, alltså man behöver inte oroa sig för hane/hona, utan man vrider bara ena 180grader och trycker ihop. (Ibland även kallad för truckkontakt) En nackdel kan vara att de inte är direkt väderskyddade, men det finns skydd att köpa till.
Bl.a. http://www.yc365.se/atv/tillbehor/vinsc ... -elkontakt Finns även hos yamahaåterförsäljare och går då under artikelnr: Dammskydd Elkontak YFM10028


Hemska priser på den där firman, kolla med Swedol i stället.

Kallas även "laddningshandske", .
Jag skulle inte välja en 50 Ampere till en vinsch som oftast behöver det dubbla, minst 120 A som även det kan vara i underkant för dom kraftigaste ATV-vinscharna.


Bilel 12V och 24V - Startbatteri, Laddare, Batteritillbehör - Batteripolskor & Huvudströmbrytare

1 2 Nästa sida >>

Visar 10 av totalt 15

BATTERIANSLUTNINGSDON 50A
2-polig som ej går att felvända. Avsedd för kabel 6 - 16 mm². Komplett med kontakter.
Art.nr Pris
EL-27492 110,00 st

BATTERIANSLUTNINGSDON 120A
2-polig som ej går att felvända. Avsedd för kabel 25 - 35 mm². Komplett med kontakter.
Art.nr Pris
EL-27493 360,00 st

Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#358143 Mina länkar var mest ämnade som förslag och för det visuella. Bra/bättre tips är alltid önskvärda.

   TS
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

axwell  
#358182
Hema skrev:e: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi
av Hema » Igår, 23:48
Mina länkar var mest ämnade som förslag och för det visuella. Bra/bättre tips är alltid önskvärda.


Länken gav den oinvigde en bra bild om hur man kan ordna det här.

Helt överlägset nödlösningen med "släpvagnskontakt" som jag har sett alltför ofta.

http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Lasta ... 000016516/

Tidigare läste jag den här tråden som intressant information, nu har du ställt till det så att jag allvarligt överväger att få till en lösning med tippbart flak.
Vill nog undvika hydraulisk matning från fordonet, hellre el med laddhandske som är fritt från kladdig in/urkoppling.
Tvivlar på att tex lasta med gripskopa utan räknar med att det går snabbare på annat sätt.

Ett krav: Spridningsläm och minst 1500 kg last.

Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

Hema  
#358185 Bästa eller smidigast är väl stt välja trådlös styrning. Batteri och pump sitter på vagnen, såsom K-vagnen löst det. Gllm dock inte möjlighet till manuell körning med knapp på vagn, samt gärna laddningskontakt för ctekladdare (de har en med inbyggd batteriindikator) eller motsvarande.

   TS
Avatar Fallback

Re: ATV tippvagn med hydraulsystem och boggi

mats_o  
#358191 Tack.

Visste inte att truckkontakteran fanns i mindre storlekar,
De för en vanlig Asea truck kändes lite väl stora för ett litet MC batterie på 12V 14A :)

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).