Skogsfastigheter

Finansiera skogsfastighet som ensam

71 inlägg 42546 visningar 22 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

Hema  
#335184
sundelius skrev:
jannee skrev:Jag däremot förstår helt och hållet grannen, för om nu inte skogh lagt sitt bud och köpt grannens grannfastighet hade kanske då i stället grannen blivit den nye ägaren.
Självklart är skogh den store boven och grannen lär ALDRIG bli god vän med skogh - så är det bara.
Avundsjuka är en sjukdom som ALDRIG går över och det finns INGA gränser med vad den kan ställa till med.
Troligtvis kommer skoghs granne att försöka ställa till med så mycket djävulskap han bara kan, det är något skogh bör vara beredd på.
Med det menar jag INTE att jag håller med skoghs granne men det finns alltid småsinta människor och när det gäller mark och pengar skyr visa personer inget - om inte annat se på Törnblad och Förlösamordet.
Nästa gång skogh kör in på grannens väg kan han räkna med att bli instängd, tänker skogh anlägga ett viltvatten kommer säkert grannen att överklaga så långt det går, o.s.v.
Man behöver bara gå till sig själv, vill jag köpa grannfastigheten när den blir till salu, självklart ska jag då ha den så billigt som möjligt och kommer det en utsocknes och bjuder över och jag själv inte ha råd att hänga med, visst blir jag avundsjuk och lite förbannad när jag få ge mig och självklart är det den nye ägaren som blir offer för min ilska och avundsjuka - ELLER?
Tyvärr är de flesta människor i alla fall sådana.
Den som mycket ha ska mer ha - är inte mänskligheten sådan? :mrgreen:


Nu tycker jag du drar det lite för långt jannee.
Försökte för två veckor sedan köpa en tomt med tillhörande stuga som var avstyckad ifrån min stamfastighet. Blev dock mycket förvånad över intresset som var mycket större än jag trott.
Valde att kliva av när jag tyckte det blev för dyrt, givetvis var jag besviken och önskar att stället blev mitt :sad: .
Dock tog jag reda på vem köparen var och det visade sig var en kille jag snackat lite med på visningen. Skickade direkt ett mail och hälsade honom välkommen och skrev att han gärna fick höra av sig om det var något han undrade över.
Vi ska ju var grannar då måste man skapa en god relation

Lite tro på mänskligheten måste vi ha, annars kan vi lika väl lägga oss ner och dö :roll:

Du låter som en granne i min smak! :)

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

morco  
#335186 Även jag är en "utsocknes", har dock svårt att tro någon granne bryr sig om skog och fastighetshistoria som jag. Ska landsbygden leva och må bra är det nog gott med lite nytt blod med. Har fått fantastisk kontakt och välkomnande av två grannar, neutralt av en tredje. Den fjärde är samma typ som skogh skriver om, har bestämt mig för så lite kontakt som möjligt, dock artigt och korrekt....
Lycka till skogh och hoppas det går bra för dig framöver!

Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

skogh  
#335187 Låter som en granne i min smak med. Kan du inte köpa min griniga grannes mark :grin:

   TS
Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

skogh  
#340705 NU har jag gått över varje kvadratmeter på min fastighet, hade med mig min gps pejl till hunden (Garmin astro 320) . Enligt fastighetskartan på Gps:en så har min ökända granne dragit sin väg igenom hörnan på min fastighet, På exakt det ställe där han stannade mig och spärrade av vägen. När han skällde ut mig för att jag inte hade på hans väg att göra så stod vi faktiskt inne på min mark där han dragit vägen. Jag har kollat med lantmäteriets karta för att bekräfta så att inte Garmins karta var vilse. På lantmäteriets karta är hans väg tydligt inne på min bit.
Den sidan av min mark har en rak gränslinjeända upp till en sjö som är igenväxt med gungflöj. så han har dragit vägen där det är fastmark(förståeligt) . Jag gick tillbaka några hundra meter med en EK som rikmärke på var hörnan på mitt är, och då ser man tydligt att han flyttat mina pinna en gång i tiden för att han skulle kunna dra vägen. Så gränsen är inte rak i nuläget. Det är också så att han gallrat i det som är mitt eftersom han "tror!" att det är hans remsa där vid sidan av vägen. Ska ta ut lantmäteriet och få detta klarlagt en gång för alla.

Här har jag gått och trott att han bara var sur men detta verkar vara långt mer planerat än så.
och så har jag blivit idiotförklarad inne på mitt eget.

Han har inte fått tillstånd av den förra markägaren att dra vägen där av vad jag kan tyda då de var riktiga ovänner.

Hade han inte behandlat mig som han gjorde så hade jag släppt det och skitet i vilket men inte efter hans attityd 😡

   TS
Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

jannee  
#340709 Tydligen en riktig surdeg du skogh har fått på halsen, bara synd att lantmäteriet inte är precis gratis. I slutänden bör det i vilket fall som helst stå din "trevlige" granne dyrt, flytta på gränsmarkeringar är inte direkt lagligt, bygga väg på annans mark = olovligt utnyttjande av annans egendom, avverka skog ännu värre.
Din granne är eller var tydligen inte lite fräck, räknade nog med att sätta "utbölingen" direkt på plats.
Lycka till, han får nog hjärtsnörp innan allt är över. :mrgreen:

Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

skogh  
#340710 rätt ska vara rätt :geek:

   TS
Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

trondsenti  
#340732 Kjør på! Hold oss oppdatert... Kjenner jeg blir litt forbanna!

Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

Hema  
#340764 Lycka till! :)

Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

opekka  
#340766 I detta läge skulle jag ligga lågt tills jag har fakta att gå vidare med. Och igenom hela processen vara trevlig, trots utskällningar och otrevligt bemötande. Att svara med samma mynt är att falla till samma nivå som den felande.

Det är dyrt att ta in lantmätare. För att samla fakta kan du undersöka om du kan ta hjälp av någon markentreprenör som har tillgång till mer avancerad positioneringsutrustning än en konsument-gps. Dessa ger mycket god exakthet, vida bättre än konsument-gps. Sjöars stränder/kanter kan förändras jmfrt med kartor om vattenstånd permanent förändras eller vid igenväxning.

Ta fram alla tillgängliga data för din fastighet hos lantmäteriet. Där framgår mätpunkter för varje hörn av fastigheten. Nyttja nu den markentreprenör du hittat för att vara helt säker på att du har rätt i dina antaganden ovan, byggda på konsument-gps o kartor.

Kanske ni rent av hittar några gamla gränsstenar på fastigheten som kan hjälpa till att hitta rätt.

Om du i detta läge är övertygad om att din granne har fuskat, då är det dags att riskera kostnaden för att anlita lantmätare.

Användarvisningsbild

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#340777 Sedan är ju inte fastighetskartan juridiskt bindande eller ens sann. Jag har gått och röjt upp en hel del gränser på den egna fastigheten och sett en del "raka" gränser som inte alls visade sig vara raka. Kolla eventuella stenmurar och dylikt i backen först, innan du drar till med storsläggan.
/Niklas

Avatar Fallback

Re: Finansiera skogsfastighet som ensam

skogh  
#367254 Nu i kväll fick jag reda på att en gård nära mitt barndoms hem kommer att gå till försäljning , när , ja om vi säger inom några år så ljuger jag inte. Barnen till de som bor på gården kommer inte att driva vidare stället enligt yngsta sonen( 60 år ). jag har tittat närmare på kartor och den är på 65 Ha ca 15 av dem är åkermark och resten skog. vet inte på rak arm hur åldern är på den men jag ska kolla det i helgen.
bra sugen på att höra med banken redan nu.
har bekanta och släkt som har gräns mot denna fastighet som var intresserade av att köpa lite eventuellt så åkermarken hade jag kunnat stycka från direkt.

men mellan tumme och pekfinger landar priset säkert på 5 miljoner undrar vad banken säger...

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).