Skogsfastigheter

Bokföringsprogram för skogsägare

23 inlägg 30804 visningar 13 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

Krokmark  
#335978 Jag använder Zervant som är ett webbaserat program som är gratis om man klarar sig utan fakturering, ska man ha med fakturering kostar det en lite peng.
Funkar smidigt tycker jag och är bra då man kommer åt det bara man har en dator med uppkoppling.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

erikl  
#335979 Finns det bara molnbaserade lösningar nu? Verkar hopplöst att hitta ett bra program man kan ha lokalt på datorn. Har SPCS/Visma på XP-dator som fungerat urmärkt i åtta år utan uppdateringar men nu måste vi köpa en ny dator [emoji35]

Användarvisningsbild

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

branndal  
#335980 Fungerar i de flesta operativ så länge du kan köra java. Nu är det ju nya regler som gäller med månadsalåsning och sånt så jag skulle rekomendera något webb alternativ. Har själv flyttat till http://www.promikbook.se. Har du bara enklare bokföring och inget behov av automatiska avprickningar och sånt så är det gratis att köra. Fungerar rätt bra även om jag hunnit hitta några mindre buggar.

Användarvisningsbild

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

Sibiria  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#336015
branndal skrev:Fungerar i de flesta operativ så länge du kan köra java. Nu är det ju nya regler som gäller med månadsalåsning och sånt så jag skulle rekomendera något webb alternativ. Har själv flyttat till http://www.promikbook.se. Har du bara enklare bokföring och inget behov av automatiska avprickningar och sånt så är det gratis att köra. Fungerar rätt bra även om jag hunnit hitta några mindre buggar.


Hur menar du med de nya kraven på månadslåsning, var finns det information om det? Och vilken betydelse skulle det ha för att välja webbaserat pga det? Låsa månader(eller snarare bokföringsperioder) borde gå att göra i alla gammaldags program.

Användarvisningsbild

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

branndal  
#336018 I JFS som jag använde tidigare var det ej möjligt att låsa annat än hela räkenskapsår, därav bytet. Att välja en webbtjänst istället har både för och nackdelar, själv ser jag många nackdelar då man tappar mycket kontroll men fördelar med att alltid ha en version som rimligen bör uppfylla gällande krav. När det gäller låsning fick vi något brev från vår revisor som är slängt vid det här laget. Googlade lite snabbt och blinfo verkar iallafall ha information om det ute, http://guider.blinfo.se/868.guide.

Användarvisningsbild

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

Johan_84  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#336089 Kör bl info. Fungerar bra med nya uppdateringar även med månadslåsning numera. Har dock inte riktigt satt mig in i hur det fungerar. Dem har en version i molnetmen jag kör den "gamla" nerladdade version i Windows Vista. Dock sparar jag automatiskt på nätet.

Avatar Fallback

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

Trolle_T  
#694808 Det har nu gått några år sedan LRF Konsult numera Ludvig & Co lanserade tjänsten med bokföring i mobilen. Även Bokio, finns. Finns det fler?
Vad använder du för program som är molnbasserat?
Jag har precis startat enskild firma då jag tagit över föräldragården i Hälsingland.

Användarvisningsbild

Re: Bokföringsprogram för skogsägare

rejser  
#698830 Egentligen funkar ju vilket som helst. Jag rekommenderar Bokio. Fotografera kvitton i mobilen med appen och välj vad det är. Sedan är det inne i bokföringen.

Kopiera och klistra in från bankkontot så kan man matcha med sina utgifter. Bra support, möjlighet med konsulter som kan göra bokslutet direkt i bokio.

Däremot så finns det ju lite saker som man får hålla koll på som skogsägare med periodiseringar (skogskonto).

Sedan är det ju en del bök med boningshus på gården att kunna skilja det från enskilda firman när enskilda firman är en själv som person.

Sådana saker är ju guld värt med en konsult.
Sedan kan man ju ta konsult för rådgivning och få svar på frågor med skatteplanering utan att dom för den delen sköter bokföringen eller bokslutet.

Däremot om skogen är samägd så börjar det ju strula till saker som är värt att plocka in konsult.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).