Skördare

Rottne 2004

22 inlägg 18940 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild
masterchief  
#30841 Hålleerm ed om att det inte var något reapris :oops:
Skulle tippa det gått ca 12000 timmar om jag inte minns fel.
Man kan säga det var svetsat nästan överallt :lol:
Allt ifrån såglådan,hjularmarna till inne i mäthjulskassetten.
Vi såg när vi bytte stomme att nästan hela såglådan höll på att ramla bort pga sprickor i ramen som inte syntes utifrån.
Utmattat i kombination med för dåligt material från början.
Har inte haft streck på skärmen, men våran dator startar om sig emellanåt, har bytt backupbatterier och diverse, men fortfarande inte hittat felet. Inget stort bekymmer dock bara lite irriterande.
Antingen är det glappkontakt någonstans eller så är det någon konflikt i programvaran. Det som är lustigt är att man kan köra aggregatet under tiden den startar om :?:

Avatar Fallback
jönsson84  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#30900 Aha,du har orginalaggregat på då,så du har samma timmar på maskinen eller?
Våran har gått 12117 eller nåt(vet ganska exakt eftersom ja alltid skriver motortimmar vid byte av objekt och ja har flyttat ett par gånger ida),men ja tror aggregatet är bytt en gång för det är inte så mycke svetsat på det och ser ganska bra ut allmänt(men skulle behöva lite nya bussningar å länklager å slangar nu)

Va är det för årsmodell på din? Våran är ju en 97a med kran från 05 och aggregat från ?. Så vi har ju inte den windowsbaserade datorn,men verkar som om man kanske får punga ut med 25-27 000 för att byta till den. :? :(

För ida blev skärmen helkonstig,ingen ordning på skärmen och det går inte gå in å kolla produktion tex. fast det går fortfarande hugga lite svårt å se dia och längd bara,men ser inte om svärdet är ute tex och så flimmrar det väldigt mycke så det är ganska jobbigt.

Och på rottne trodde dom det va skärmen och dom i usa som tillverade dom har visst gått i konkurs så de går inte få tag på,troligtvis svårt å få tag i beg oxå?. Så det verkar som om man får byta hela datorn till den nyare windowsbaserade,har för mej att han sa att dom haft mellan 25 och 30 maskiner ,eller va de35-40 som hade fått byta till den nyare datorn.
Men de känns inte roligt å behöva lägga ut dom pengarna särskilt eftersom alla maskiner har krånglat ovanligt mycke i vår tycker ja. Som igår gick gummikopplingen mellan motor å pumplåda på stora skördaren,fast det är ihop igen nu iaf :)

Avatar Fallback
jönsson84  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#30901 att man kan köra aggregatet samtidigt som den startar om kanske beror på att det är två datorer? :? är väl en en apt. dator och en adm. dator och kanske bara den ena som startas om . ja vet inte,bara en teori.
Men registreras stammar och volym om du hugger under tiden?

Användarvisningsbild
masterchief  
#30917 Makinen är en 99a.
Det var orignal aggregatet som satt på när vi bytte ram.
Att jag skrev ca timmar är att jag inte minns exakt vad timräknaren stod på :oops:
Vi är inte så noga med att skriva mskintimmar efter varje objekt.
Men service och sådant sköter vi noggrant, då den säger till var 300e timme.
Den registrerar inte kubik när den datorn startar om.
Kan mycket väl vara som du säger varför det går att köra, vet inte exakt hur DSP är uppbyggt.
Har med luskat ut vad datorbyte kostar så man väntar gärna in i det sista :oops:

Avatar Fallback
Forsgren  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#30929
jönsson84 skrev:Och på rottne trodde dom det va skärmen och dom i usa som tillverade dom har visst gått i konkurs så de går inte få tag på,troligtvis svårt å få tag i beg oxå?. Så det verkar som om man får byta hela datorn till den nyare windowsbaserade,har för mej att han sa att dom haft mellan 25 och 30 maskiner ,eller va de35-40 som hade fått byta till den nyare datorn.
Men de känns inte roligt å behöva lägga ut dom pengarna särskilt eftersom alla maskiner har krånglat ovanligt mycke i vår tycker ja. Som igår gick gummikopplingen mellan motor å pumplåda på stora skördaren,fast det är ihop igen nu iaf :)


Vad är det för typ av skärm (bilder)? Står det något om modell på dom? Man skulle egentligen öppnat skärmen för att se vad som står på kortet.
Av hur du beskrivit problemet så låter det som om det är glapp någonstans.
Oftast är det någon typ av standardprylar, så det kan finnas andra tillverkare..

Avatar Fallback

Re: Rottne 2004

Skogsola  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#668515 Tolv år gammal tråd! Men det gick en sån där på Klaravik idag. Ryckte lite i den men har blivit avskräckt här på Skogsforum bland annat. 218 000 rack väl till för att dra hem en sån där krångelhög osett.

Avatar Fallback

Re: Rottne 2004

samuel  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#671124 Tolv år!! Vart tar tiden vägen.
Kan ju berätta att det hänt lite på maskinfronten för ens egen del.
Köpte min första Rottne 2004 (-01) hösten 2010. Som ersattes 2013 av en H8 (-10). Våren 2015 blev aggregatet stulet. Så ett nytt monterades på maskinen. Hösten 2017 införskaffades ytterligare en H8 (-10) samt en anställd förare. Vid årsskiftet 2019-2020 byttes den senast inköpta H8:an mot en ny H8d.
Man vet inte hur det kan gå när man köper sig en Rottne 2004:)

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).