Traktorer och processorer

FOTON traktor

102 inlägg 87757 visningar 13 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: FOTON traktor

foton  
#264568 Mina framdäck original är 8,25 x 20, har nu 9,5 x 20. Traktorn går bara i skogen.

Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: FOTON traktor

axwell  
#264605
foton skrev:Mina framdäck original är 8,25 x 20, har nu 9,5 x 20. Traktorn går bara i skogen.

Skillnaden är nog inte alltför stor och bättre bärighet på köpet.
Kedjor på bakhjulen påverkar ju omkretsen bara marginellt men bidrar däremot till att jämna ut hastighetsdifferensen, kedjan glider lite på däcket.

Avatar Fallback

Re: FOTON traktor

Castor fiber  
#304364 Jag börjar tvivla på Kinesen.
Snöbladet åkte på idag, men det går inte att lyfta det med trepunkten. Ingenting händer, inte ens motorn reagerar, så hydraulflödet lär ju vara litet.
Enligt instruktionsboken jag fick med (som var till en tidigare modell) ska det finnas en ventil för avstängning av trepunkten, men den ventilen finns ingenstans att finna på min modell (har den utan spakar mellan benen så att säga).

För att göra saken värre är det min far som bråkar med traktorn, medans jag sitter på andra sidan Nordsjön.

Någon Foton-ägare som kan assistera?

Avatar Fallback

Re: FOTON traktor

Robertberg  
#304371 Med ganska stor säkerhet vill jag påstå att ni har en ventil någonstans för att koppla om mellan lyftarmar och hydraluttag, därför sackar inte motorn något nu. Leta vidare! Följ alla hydralledningar så hittar ni säkert något :)

Användarvisningsbild

Re: FOTON traktor

Mikael  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#304432 Nu är det ju ingen Foton jag har utan en Jinma, men den reglerar man vart oljan ska gå genom att vrida justerskruven till sänkningen av lyftarmarna åt något håll men kommer inte ihåg åt vilket. 🤷‍♂️

Avatar Fallback

Re: FOTON traktor

Castor fiber  
#304461 Tackar för svaren!
Jo, någonstans borde det finnas en justerskruv eller ventil för omkoppling. Antagligen det första, för annars tycker man att den borde suttit lättåtkomligt i hytten.

Dokumentationen man fick med var ju inte allt för bra. Men man fick ju iallafall med specialverktyget till kolvarna om man skulle få för sig att kolvhala...

Användarvisningsbild

Re: FOTON traktor

traktorz  
#304489 För att spinna vidare på obanttegs inlägg:
Vår Foton FT404 traktor har en frontlastare vars hydraulik är inkopplad via det ena av de två dubbelverkande hydrauluttagen baktill på traktorn.
För att styra om flödet till FEL (frontlastaren) behöver vi låsa motsvarande uttags ventil i öppet läge medelst en gummistropp. När FEL används är trepunktens lyftarmar därmed bortkopplad. Vi lossar därvid gummistroppen för att kunna använda trepunktens lyftarmar.

En ratt sitter vanligtvis under förarstolen och är i princip en strypventil för att reglera fallhastigheten hos snöblad, plog etc som är påhängd trepunktens. Den påverkar inte lyftens vara eller inte vara, bara sänkhastighreten.

Avatar Fallback

Re: FOTON traktor

Castor fiber  
#304780 Uppdatering:
I hytten under stolen satt en lucka som kunde pillas upp. Då kom man åt en ventil som reglerade flödet åt trepunktslyften.

Tackar för alla svar!

Användarvisningsbild

Re: FOTON traktor

Raycast  
#442638 Foton traktorer finns väl med 25 eller 50 Hk om jag förstått rätt men jag hittar inte hur breda de är eller vilken hastighet de marchar på landsväg. Är det någon som vet?

Användarvisningsbild

Re: FOTON traktor

traktorz  
#442822 De kan se lite olika ut, Kellfri säljer förmodligen "2nd generation body", vilken är billigare än den nyaste serien "3rd gen". Vi har en äldre hyttlös trotjänare, en Foton TB404 som är knappt 187 cm bred och maxar knappt 30 km/h, enligt uppgifter. Det är inget nöje att skaka fram på maxvarv, men mindre vibrationer på ett något lägre varv. Vi köpte vår traktor våren 2009, som nu har gått närmare 1100 timmar, tämligen problemfritt. Frontlastaren med skopa är det vi haft mest nytta av.

Ref:
https://www.kellfri.se/lantbruk/traktorer/traktorer
http://en.lovol.com.cn/products/Tractors.htm
http://en.lovol.com.cn/products/tb%7Fse ... ration.htm
http://www.fotontractor.tngcn.com/PtClass_21_1261.htm
https://www.facebook.com/fotonlovolgroup/
http://www.tractordata.com/farm-tractor ... ctors.html

Användarvisningsbild

Re: FOTON traktor

Raycast  
#443375 Roligt att du skriver att du haft mest nytta av frontlastaren, den som så många klagar på att den är för klen! Men du kanske är i bomulls branschen... Hur har framaxeln klarat sig?

Användarvisningsbild

Frontlastare

traktorz  
#443440 Frontlastaren med skopa har varit till enormt stor hjälp vid bygge av skogsbilväg:
traktorz - FOTON traktor

Framaxeln är överdimensionerad för denna 40hk, samma som till den större 50 hk modellen.
Bytte dock den större 180 liters frontskopan mot en mindre 150 liters dito, samt moterade på en motvikt på trepunkten, när vi senast körde betong. Framdäcken börjar bli slitna nu, men framaxlarna är fortfarande i skick som nya, inget glapp eller läckage heller.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).