lör 25 okt 2014, 21:55#295522
Har prøvd noken ganger no og følga råda til deg Mange og Anders. Eg har prøvd og bruka heile filas lengde samt og vera så nøyen som mulig at eg fører fila rakt gjennom tanna, samt å ta noken heilt lette drag til slut/ dei siste draga. Har også ei lupa som forstører 10 ganger. Har brukt den til å sjå på dei ferdig filte tenna. Noken av tenna er det ingen hakk i og ingen kvit liten kant. Andre igjen er det små hakk øverst i topplata samt ein slags kvitaktig kant, som eg trur er råegg. Eg har forstått det slik at for at tanna skal vera skarpast mulig må det ikkje vera noken hakk i ho og heller ingen råegg, DVs kvit kant. Spørsmålet eg stilleer meg da er korleis eg skal få alle tenna uten små hakk og råegg. Å bli kvitt hakk er muligens det enklaste, ein må ta tilstrekkelig med filtak. Råegg tja eg veit ikkje, tenkte litt på å bruka ein liten trekloss av ett hardt treslag som eg fører på oversida av tanna og på den måten knekk av råeggen før eg tar noken heilt lette drag til slut. Virker som problemet med råegg er størst der eg må bruke mange tak med fila, tar eg berre noken få er problemet mindre.
Hovedproblemet mitt er altså korleis få ei så bry yta som muligt på tanna. Skjønner at det er jo ingen magisk formel men det er vel ein måte og få det til på. Er iverfall enklare og få det til dersom ein veit kva ein skal trena på.
På fredag brukte eg et kjede som eg hadde filt etter dåkas anvisning, det var skarpare enn vanlig og betet holdt seg 3-4 tanker, så mykje eg sagde den dagen. Fila var ei pferd smooth cut.