Verkstan

Kellfri kvalitet

96 inlägg 132449 visningar 27 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Kellfri kvalitet

nommeryd  
#237870 Har deras 270cm snöblad med hydraulisk sväng och sidinställning - har funkat klockrent i 5-6 år.
Har deras ATV-kärra med insatsflak. Har oxå funkat. Att jag fått svetsa lite på den beror mer på att jag kört som en idiot med den.
Men.... vet många grannar som blivit brända av tveksam Kellfrikvalité.

Enskede Hydraul, reservdelar till skogsmaskiner
Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

ATK  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#237947 Vi har fårgrindar här från Kellfri, dom är jag nöjd med. Köpte sekunda-kvalite, fast
det är ju inte mycket som kan krångla på en sådan grind.

Användarvisningsbild

Re: Kellfri kvalitet

Anders Hansson  
#241661 Min granne köpte en Kellfri-flishugg. Motorfästena gick av första gången han körde den, allt möjligt skit har krånglat. Dock skryter han över supporten hos Kellfri. Han ringer så fort nåt går sönder och dom skickar grejer på en gång, och han har aldrig sett till en räkning.

Nog kan man köpa Kellfri om man vill skruva och krångla lite

Användarvisningsbild

Re: Kellfri kvalitet

totte  
#241663 Jo, det är väl känt att Kellfri är ett bra företag som nästan aldrig krånglar med garanti och delar, synd att dom inte säljer lite bättre grejor. Vissa grejor är tyvärr så usla att det inte ens går att använda, när man svetsat eller skruvat ihop så brister det ögonblickligen nån annan stans.

Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

axwell  
#241701
totte skrev:Inlägg av totte » Idag, 13:34
Jo, det är väl känt att Kellfri är ett bra företag som nästan aldrig krånglar med garanti och delar


Nja, är inte övertygad om det. Den som rekommenderade mig den vedklyv som jag dumt nog köpte har en motsatt uppfattning numera.

Hans klyv slutade fungera och behövde reservdelar, Kellfri svarade inte på E-post trots påminnelser.

Sedan det misslyckats att få hjälp från Kellfri, kontaktades en hydraulfirma som fick byta ut några komponenter sedan borrspånet(metallspiraler) avlägsnats ur ventilpaketet.

Användarvisningsbild

Re: Kellfri kvalitet

totte  
#241705 Åhå, ja det kan tydligen också inträffa, men annars vet jag att rätt många här som köpt smörja därifrån åtminstone har berömt Kellfri för att dom skickat delar utan snack när det har brakat ihop.

Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

stihl91  
#241718 Den bistra eftersmaken av dålig kvalité varar alltid längre än det låga prisets sötma.

Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

axwell  
#241743
stihl91 skrev:Den bistra eftersmaken av dålig kvalité varar alltid längre än det låga prisets sötma.

Förvisso !

Användarvisningsbild

Re: Kellfri kvalitet

machonisti  
#241745
stihl91 skrev:Den bistra eftersmaken av dålig kvalité varar alltid längre än det låga prisets sötma.

Härlig lingvistik!

Användarvisningsbild

Re: Kellfri kvalitet

anersimyra  
#241764
machonisti skrev:
stihl91 skrev:Den bistra eftersmaken av dålig kvalité varar alltid längre än det låga prisets sötma.

Härlig lingvistik!
otvetydigt ett oomkullrunkeligt faktum. :ugeek:

Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

torarbr@live.no  
#253118 Jeg har en pallegaffel med grip fra kelfri, den har holdt i snart 5 år. Den blir brukt på en Same Explorer 65 og en BM H10. Naboen kjøpte vedkløyver fra kelfri det er den største møkka jeg har vært borti etter 14 dager så var hullene ti sylinderfestene avlange og han vrengte kniven ut av bjelken. Og han hadde da kun kløyvd furu med den. Så erfaringa mi med kelfri er at en bør se litt nøye på hva en kjøper av redskap

Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

karebyemil  
#260921 Har kellfris betesputs på 185 cm bakom 165:an och tycker den funkar bra förutom att färgen flagnar fort som attan och skyddet längst bak viker sig så fort det kommer en tuva så har kortat det ett par cm. Beställde hem reservdelar till den i förebyggande syfte. Tog säkert 3 månader innan det kom.
Sen är dem inget bra på att skriva vettiga bruksanvisningar heller. Men kundservicen är bra när man undrar något.

Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

Fårfarmaren  
#267550 Vi provade en lättmatrial skapa med st bm. Hahaha vilket skämt den gick av hela skopan! Aldrig mer kellfri! Även en granne som prova en 8t huggarvagn samma sak där gick av i ramen under kranen vid transport på väg till skogen utan lass.kellfri=aldrig mer!

Användarvisningsbild

Re: Kellfri kvalitet

Aqualize  
#268713 Har kört en bondes äldre Kellfri betesputs (3 rotorer) på hans mark. Måste vara några år då kåporna var gula på den. Har varit grön färg i allt så länge jag minns annonserna i Land. Det funkade väl men har väl varit reparationer vad jag hört.
Men han har bytt till en ny av samma modell som jag körde i somras men då var det tror jag i princip nymonterad.

Den första kanske var gjord i någon öststat och senare (helgröna) i Kina måntro? Får väl se om kvalitén har sjunkit.


Själv skulle jag aldrig få för mig att köpa något från dem, läst nog med sorgehistorier på nätet.
Men man är ju förundrad över hur de klarar sig. Verkar ersätta krånglande saker direkt utan kostnad. Måste vara en grym marginal de har på inköpspriset trotts att det säljs jämförelsevis lågt.
Min egen misstanke är att alla stora annonser och annonsbilagor i Land Lantbruk/Skogsland (som också lär kosta kosing) gör att ingen besviken köpare får komma till tals i tidningarna...

Avatar Fallback

Re: Kellfri kvalitet

Qkeeper  
#269309 Det lär vara extremt låga inköpspriser på grejerna. Har räknat lite på en produkt vi säljer där jag jobbar som är tillverkad i Serbien om jag minns rätt. Räknar man baklänges där och räknar av vår förtjänst, frakt, moms, samt att importören bör ha en marginal så beroende på vad importörens marginal är bör inköpspris på denna produkt för importörens del uppskattningsvis med tanke på våra dyra frakter på skrymmande saker i Sverige ligga mellan 10-30% av vad den kostar inkl moms ut till konsument. Nu är detta givetsvis bara ett exempel men man ser ju iom detta att importörerna som säljer direkt till konsument har beroende på produkt möjlighet till stora marginaler. Säg att en produkt kostar 10000kr, importör säljer till konsument med 30% marginal=3000kr vilket innebär att produkten kostar 7000kr att få till Sverige inkl frakter, tull, producentens vinst, material, arbete m.m. Visar ganska tydligt att materialet inte kostar mer än hälften av konsument pris vilket också ger importören möjlighet att till varje sålt ex skicka reservdelar för 2500kr och ända göra 500kr i vinst. Nu är ju detta bara siffror som man kan leka med i evigheter men det är ju också känt att de som säljer import grejer oftast inte lever på kvalité utan kvantitet och lyckas de finna nån produkt som inte är allt för dålig eller lyckas få folk att köpa prylarna och sedan knappt använda dom så kan de ju göra vinster. Sedan kan vi ju konstatera att skogen är en gren där det kräver hög kvalité för att produkterna skall tåla den behandling de utsätts för. Dessa siffror är ju bara möjliga i de fall där importör säljer direkt till konsument man får ju också lägga till att de har hyror för lokaler, löner, sociala m.m men med de marginalerna och den mängden produkter som verkar säljas (tänker på kellfris 5000 sålda skogsekipage) så bör dessa utgifter samt byten av delar/produkter täckas väl.

Nu är detta spekulationer men kanske finns några delar som stämmer :)

Tillägg:

Info från ratsit:

År 2011

Kellfri AB

Omsättning (TKR) 219 082
Årets resultat (TKR) 17 427

År 2012

Kellfri AB

Omsättning (TKR) 203 115
Årets Resultat (TKR) 6 707


Snitt procent på vinsten de senaste tre åren ligger på 6,5%. Ökade omsättningen med 212,9% från 2010 till 2011.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).