Bioenergi

gasdrivna skogsmaskiner

4 inlägg 5295 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

gasdrivna skogsmaskiner

norrskog  
#243582 kanske ligger i fel kategori men är det biogas dessa maskiner ska gå på så är det ju ganska rätt. Annars får moderatorn flytta tråden. Lantbrukare tillverkar ju sin gas av gödsel och gas kan ju även tillverkas av grot. Hur vore det om några skogsägare gick ihop med några bönder och började tillverka gas för att driva sina maskiner både i skogen och i lantbruket. Hur detta kommer se ut i framtiden har jag ingen aning om men tror ju inte Diesel blir billigare i framtiden



   TS
Avatar Fallback

Re: gasdrivna skogsmaskiner

norrskog  

   TS
Avatar Fallback

Re: gasdrivna skogsmaskiner

Blivande snickare  
#243588
Skogsbruket kan förbättras med gasdrift
Det anser Energimyndigheten
Energimyndigheten har beviljat totalt 3,1 miljoner kronor till två projekt som ska förbättra framtidens skogsbruk.
Företaget Fiberdrive får stöd till sin skogsmaskin med gasdrift. Projektet Flowcut, som drivs av företaget Mekfab Engineering utvecklar en maskin för avskiljning och ihopsamling av klena träd avsedda för skogsbränsle.
Maskiner inom skogsbruket drivs idag huvudsakligen med diesel vilket gör att en övergång till gasdrift, framför allt biogas, skulle innebära en betydande minskning av utsläpp av fossila bränslen inom skogssektorn, skriver Energimyndigheten i ett pressmeddelande

Saxade in texten för dom som inte orkar öppna länken. Har märkt att man blir lat med det när man surfar från telefon.

Avatar Fallback

Re: gasdrivna skogsmaskiner

BioRuzena  
#291846 Finmalt grot till biogas och biogödsel - med metanjäsning!

NEJ till eldning, förgasning och andra termiska processer som skapar miljöproblem samt berövar marken växtnäring, humusämnen och nyttiga mikroorganismer. Aska och tjära är olämpliga som gödsel.

Det behövs högteknologiska biogasanläggningar - som duktiga tekniker sätter ihop för att mikroorganismer ska ha de bästa förutsättningar för att vara effektiva och göra anläggningar lönsamma.

NEJ till E.ON som planerar förgasa skogsrester i Malmö eller Landskrona. Läs på http://www.eon.se/press#/pressreleases/e-on-avvaktar-med-storskaligt-biogasprojekt-i-skaane-817068

I Bio2G ska med termisk förgasning produceras SYNTESGAS som felaktigt kallas BIOGAS. SYNTESGAS ska uppgraderas med en extra dyr process till bio-metan?

Vad tänker E.ON betala för skogsråvaran?
Vad kostar i energi följande moment:
transport av råvara, torkning, malning, hög temperatur och tryck för processen, anläggningen, mm mm. ???

Varifrån får man i Skåne den skogsvara som ska förgasas?

Vad kommer att kosta bio-metan?

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).