Skogsfastigheter

Vilken GPS?

8 inlägg 7147 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Vilken GPS?

Lindianerna  
#222304 Hej!
Ska inhandla en GPS.
Främst för att märka upp marker/områden samt ha vid jakt.
Vill ha detaljerad karta för skogsbruket så man kan markera upp områden vid gallring åt förarna samt en karta som är bra vid jakt!

Vilken GPS föredrar ni?
Är det någon man skall undvika?

Skördarförare: är det till stor hjälp o tidsbesparing om ni får ett område precis uppmärkt i GPS:n där det visar vart Jag vill ha det gallrat?

Tacksam för era erfarenheter



   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Vilken GPS?

JD 2006  
#222362 Skall du ha en gps för att använda i anslutning till jakt så skulle jag nog rekomendera Garmin Astro 320.
Då kan du se andras hundar som du jagar med om dom godkänner det förståss.

Jag har kört maskin både med och utan gps och det är väldigt skönt att ha gps den saken är klar. Kanske speciellt i gallring där det är viktigt hur man kör och lägger slagen.

För tillfället använder jag en Garmin Montana 650 som verkar vara en tämligen praktisk gps men för jakten så använder jag istället Astron.

Avatar Fallback

Re: Vilken GPS?

Panne79  
#223704 Garmin GPSmap 60CSx har jag använt i jobbet i fyra år. Bra batteritid, väldigt hållbar, lättanvänd. Jag har iofs inte mycket att jämföra med men tycker den funkar väldigt bra!! Många bra applikationer om man jobbar i GIS-program i datorn också.

Användarvisningsbild

Re: Vilken GPS?

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#224142 För jakt (ned hund) rekommenderas idag Astro 320. Den stödjer även s.k. custum maps (egna jpeg-kartor), som då får kalibreras i Google Earth. Tyvärr stödjer den enbart de amerikanska satelliterna och inte de ryska satelliterna.

Själv har jag en Oregon 550t, som är trevlig på många sätt, men skärmen är inte optimal i dagsljus. Efterträdarten Oregon 650t är på gång och har bl.a. bättre skärm + ryska satelliter.
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Vilken GPS?

svampbob  
#224158 650t verkar dröja jag köpte och betalade min för ett par veckor sedan men än har den inte dykt upp. Det var skärmen och glonass som fick mig att välja den.

Avatar Fallback

Re: Vilken GPS?

simon jonsson  
#224662 Jag köpte den här i vinter, köpte friluftskartan med rågångar. Känns väldigt robust och är smidig. Tycker att det är lättare med vanliga knappar i skogen en med touch skärm

https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/outdoor ... 63801.html

Är nog väldigt lik astron men utan hund pejl

//simon

Avatar Fallback

Re: Vilken GPS?

Panne79  
#224702
simon jonsson skrev:Jag köpte den här i vinter, köpte friluftskartan med rågångar. Känns väldigt robust och är smidig. Tycker att det är lättare med vanliga knappar i skogen en med touch skärm

https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/outdoor ... 63801.html

Är nog väldigt lik astron men utan hund pejl

//simon


Den där såg ju riktigt trevlig ut!! Funkar friluftskartan med rågångar bra? Finns alla rågångar med där?

Avatar Fallback

Re: Vilken GPS?

simon jonsson  
#224744 Jo kartan funkar bra, du köper den över det område du behöver och betalar bara för det. Men du kan ju ha den vanliga friluftskartan också och har du båda kartorna aktiverade så märker du ingen skillnad förutom att rågångarna försvinner när du är utanför.

http://www.garmin.com/se/friluftskartan-prime

// simon

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).