Friluftsliv, Naturturism

Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

26 inlägg 34014 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

Zingmark  
#218542
Mangan skrev:Nej, det är grannarna som anmäler. Eller sommargästerna som inte får ha sitt fina badställe i fred. Eller plocka svamp där de brukar. Eller rasta hundarna utan att få utsikten störd.

Det kostade jägarna dryga 10.000:- i straffavgift och sedan 5.000:- för ett tillfälligt bygglov på 5 år. Och då var det husvagnar...

Allt kan gå, men man skall nog vara bereddd på att någon kommer att reta sig.


Det hade jag ingen aning om, så tack för den infon... :D

   TS
Användarvisningsbild

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

Camwood  
#218673 Bästa Zingman jag ber om ursäkt men dina frågor i ditt första inlägg är väldigt naiva. Varför krångla med hyra o arrendera! Du tar för lätt på det här med att äga, Känslan att äga en bit mark av sverige är en av dom vanligast orsaker till att folk köper skogs o jordbruksfastigheter. Jag har köpt en skogsfastighet för att utöva min stora HOBBY nämligen att leka runt på gården med mina maskiner och verktyg :grin:
Att hyra eller arrendera mark för min hobby finns inte i min världsbild, de e nog med juridik o krångel att äga sin mark till 100% ändå.(jag kan utveckla det men ja orkar inte , de e en helt egen tråd) Och jag är inte rik, och jag har inte fått ärva, jag försörjer mej som snickare.

Avatar Fallback

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

Zingmark  
#218677 Jag skulle väldigt gärna köpa mark och skog, men nu har jag inte bara mig själv att svara för, jag har ett jobb att sköta i Täby vilket gör att marken runt omkring är väldigt dyr. Samtidigt vill jag inte köpa mark för långt bort, för om jag har mark vill jag även ha möjligheten att ta hand om den på bästa sätt. Min fru har jobb här och har inte alls samma lust att satsa pengar i mark i nuläget i.o.m att vi väntar barn och kommer ha ganska svagt med pengar den närmsta tiden med tanke på föräldrapenning. Hade jag varit ensamstående så hade situationen sett väldigt annorlunda ut, då hade jag troligen aldrig flyttat från Norrland för kärlekens och jobbets skull.. Då hade jag möjligen redan ägt min egen gård med tillhörande skog.

Så om jag är naiv gällande att äga kontra att hyra/låna skog och mark så måste jag nog säga att du låter en smula naiv för andra människors livssituation och möjligheter baserat på denna.

Och ja, mina ursprungliga frågor må ha varit naiva, men naiva på grund av okunskap vilket jag är här för att ändra på och inte på grund av ointresse eller ovilja att lära.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

anersimyra  
#218683
Zingmark skrev:
Camwood skrev:Allvarligt vad e problemet :???: Köp en skogsfastighet och gör vad du vill med den :grin: Men de e många regler och lagar som följer med att äga en skogsfastighet och jag mistänker att de e det som du inte vill. :grin: Vad naiv du är ! Att fritt leka i skogen frånvaro av alla regler funkar inte i sverige eller någon annanstans heller. Och heller alldrig historiskt sett.
Förr i tiden slog man ihjäl kringstrykande och boende i skogen som inte ägde någon mark eller tillhörde någon gård.


Jag ber om ursäkt om jag trampade på en öm tå, men ditt inlägg är lite roande måste jag säga.. Låt oss bryta ned det i mindre, lätthanterliga delar.

"Allvarligt vad e problemet? Köp en skogsfastighet och gör vad du vill med den"
Problemet är ju självfallet att jag inte har egen mark, annars hade jag inte frågat, och om jag hade råd och möjlighet att köpa mark för att nära en hobby hade jag gjort det och sålunda inte heller frågat. Om du dessutom läser min första post så finns även tanken på att i framtiden köpa eller hyra marken, men jag antar att du missade den delen.

"Men de e många regler och lagar som följer med att äga en skogsfastighet och jag mistänker att de e det som du inte vill."
Självfallet finns det många regler och lagar att följa, inte bara när man äger en skogsfastighet utan bara genom att vistas i skogen. En av anledningarna att jag vänder mig hit till detta forum med många kunniga inom området är ju av just den anledningen att jag vill lära mig om dessa. Men jag vet inte, du kanske hade all kunskap från födseln, om så är fallet, grattis!

"Vad naiv du är ! Att fritt leka i skogen frånvaro av alla regler funkar inte i sverige eller någon annanstans heller."
Denna faller delvis under föregående stycke, då jag aldrig påstått att jag vill bryta mot och/eller strunta i alla regler. Om jag ville detta hade jag knappast vänt mig hit för att få reda på vad som gäller. Gällande min naivitet bör du nog kolla upp begreppet, en enkel definition på wiktionary lyder "(någon) som saknar erfarenhet eller förståelse; oerfaren; omisstänksam". Så ja, delvis kan man väl säga att jag är naiv som inte har den erfarenheten, men naivare hade varit att traskat ut i skogen, fälla någon annans träd, bygga en koja och tro att absolut ingen skulle bry sig, eller?

Du har rätt att tycka och tänka vad du vill, men att bete sig som ett arsle känns väl rätt onödigt, eller?
Väl talat där :lol: :lol: :-bd

Avatar Fallback

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

Flax12  
#218723 Det är bara att ge sig ut bland markägare, även bolag o komuner och fråga. Presentera din ide som du gjort här så hittar du snart ditt drömställe. ALLA är olika men har du "entreprenörsanda" i dig så fixar du det. Kör på!

Avatar Fallback

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

Skogsola  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#218724 Du kan både tälta och bygga kojor på min mark och säkert på någon annans också. Inget att göra stort väsen för.

Användarvisningsbild

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#218725 Absolut ett kul initiativ av TS, kämpa på och presentera gärna resultat med bilder osv så småningom?

Användarvisningsbild

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

anersimyra  
#218730 Ett hinder kan kanske vara att många markägare upplever att särskilt kanotföretag sliter hårt på privat mark, dessutom betalar dom inte markägaren för nyttjandet och hänvisar till allemansrätten då markägaren ställt krav på ekonomisk ersättning för slitaget.

Avatar Fallback

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

Flax12  
#218737 Ja det är viktigt med komunikation i ett sånt här fall. Äganderätten kontra allemansrätten och sen oseriösa företag lär komma upp allt oftare.

Användarvisningsbild

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

OlleL  
#218910 En faktor som kan göra skogsägare tveksamma till en sån här sak är "besittningsskydd".
Jag har inte mycket kunskap inom det området men vad jag vet är att det kan vara väldigt
svårt för en markägare att avsluta ett sånt här arrende.

Det är hur som helst en riktigt snårig djungel.
Som jag ser det borde ett fast vindskydd avsett för boende vara samma sak som en sommarstuga :-)

Jurister specialiserade på fastighetsrätt rekommenderas.

Användarvisningsbild

Re: Hyra mark för lägerplats? Privat/företag

anersimyra  
#218913 Blir det sen utrustning ämnat för lek ställs stränga krav på utformning av dessa. :surp:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).