ons 23 jan 2013, 20:53#206455
Det är kanske dags att införa personalliggare även i skogsbranschen.
Regler för restaurangbranschen:
"Du som bedriver verksamhet inom restaurang- eller frisörbranschen måste enligt lag föra personalliggare. Det innebär att du varje dag måste anteckna i personalliggaren vilka som är verksamma i din lokal och när. "Verksamma" är det ord som används i lagtexten. Det betyder att du måste anteckna inte bara anställda, utan också andra som på något sätt deltar i din verksamhet. Som restauranger räknas också gatukök, kaféer, personalmatsalar, cateringverksamhet, centralkök och pizzabutiker och liknande ställen där man kan hämta mat.
Du kan låta någon annan föra personalliggaren i ditt ställe, men det är alltid du som har ansvaret för att det görs och på rätt sätt. Du ska föra personalliggaren löpande.
Vad ska du anteckna i personalliggaren?
Anteckna följande i personalliggaren:
Ditt eller ditt företags namn och personnummer/organisationsnummer.
Namn och personnummer för var och en som är verksam den aktuella dagen.
Vilka tider varje verksam persons arbetspass börjar och slutar den aktuella dagen. Ett arbetspass är en sammanhängande period utan längre ledighet än normala pauser och matraster. (En verksam kan alltså arbeta flera arbetspass under samma arbetsdag.) Anteckna arbetstiden i direkt samband med att den verksamma börjar och slutar.
För även in personal som är oavlönad (t.ex. praktikanter eller släktingar) eller som du hyrt in från ett bemanningsföretag."
http://www.skatteverket.se/foretagorgan ... 07271.html
Den som har mest korrekt information vinner.