Famag skrev:Konsumenterna av i dag köper oftast bara mat för dagen/helgen.
Finns knappast en villa av nyare ursprung som har jordkällare, för konserverad mat, potatis, grönsaker och frukt.
Inte många som köper årsbehovet av potatis eller en halv gris, inte lagra frukt från trädgården heller.
Ett jävla gnäll på matpriserna är vanligast.
Tacka för att det kostar, när mattrenden går mot färdiglagat.
Och varför blir det så här då.
Tja, ta grundskolans basämnen: matte, engelska och svenska.
Men inte hemkunskap.
Den hemkunskap är dessutom j䤤¤ långt från matlagning.
Att få något i sig och på sig verkar oviktigt.
Dessa elever blir vuxna och föräldrar så småningom, med miserabla hemkunskaper !
Inte konstigt att folk handlar hel och halvfabrikat.
Ingen vanlig Svensson i radhus eller villa är intresserad av att bunkra potatis eller kött på gammalt vis. I stället köper man billiga stormarknadspåsar med nästan oätlig potatis gödslad med gud-vet-vad och trycker in i skafferiet. Eftersom det smakar så illa hinner hälften börja gro i skafferiet och man äter ris i stället för att slutförbruka potatisen. Man förvånas över vad billig potatis är i butik, men smaken representerar inte alls hur riktig potatis skall smaka...
Sedan inser jag att det vore orimligt om gemene man bunkrade på gammeldags vis. Potatis är tyvärr en vara som inte går att förvara på effektivt sätt i ett modernt hus.