Skogsfastigheter

Gammal hävd på skogsväg

17 inlägg 23076 visningar 8 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Gammal hävd på skogsväg

nalle34  
#189139 skogstomte har du hemförsäkring oftas brukar rättshjälp ingå. Ta kontakt med en jurist dom vet bäst, LRF har kanse det en specialist på det juridiska. Spara alla kviton på utlägg. Anmäl skadan till försäkringsbolaget och be om hjälp dom har ochså specialister.

Man upphör aldrig att förvånas vad folk kan göra mot sina granar.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Gammal hävd på skogsväg

lodjuret  
#190043 Som jag fattade en lantmätare för ett par år sedan angående en väg som jag och en annan var oense om var att hävd inte gäller väg, gällande kartor så vet jag en som hade 3 vägar till sin fastighet men ingen gällde då servitut saknades för alla.

Nyttjanderätt för väg gäller en specifik person och säljs fastigheten bryts den nyttjanderätten, servitut följer med fastigheten.

Däremot kan man om man saknar väg till fastighet tvinga fram en väg dock är det inte så enkelt eller billigt (för den som vill ha den) och då bör vägen dras på ett sätt så den påverkar markägaren minst ekonomisk eller besvär om möjligt.

Förstör man någon annans väg så lär det vara någon form av egenmäktigt förfarande eller skadegörelse.

Fagertofta skrev:Vad är det som gäller? Kan någon klok ge mig ett juridiskt råd, jag har försökt med kaffe och sockerkaka...


Ring och prata med den ansvarige på lantmäteriet för ditt område. För om han anser du har rätt så lär inte de andra två ha mycket att komma med.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).