Skogsfastigheter

Nergrävning av elkabel av elbolag

19 inlägg 13646 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Nergrävning av elkabel av elbolag

PeterN  
#165156 Eon betalar nåt liknande. Plöjde högspänning i skogsbilväg. Det kostade dock betydligt mycket mer att återställa vägen till det skick den var i före plöjning/grävning. Entreprenören hade väl lite otur med vädret, men tyvärr så fick jag stå för notan.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Nergrävning av elkabel av elbolag

nalle34  
#168441 re höga Om dom grävde söder täckdikning. Har dom skyldighet att betala det. Såvitt jag vet får dom prösa allt dom förstör. Ta bild bevis och ta kontakt med destrikt chefen. Gäller även om dom kör söder vägar när dom lagar vid ström avbrott och annant arbete dom gör på din fastighet. Dom har ochså ansvar för den entrapanör dom använder och betala deras skador. Man kan inte hindra enligt lagen dom att arbeta på din mark men dom är skyldiga att betala skador som uppstår. Vad med på ett möte för några år sen och vattenfall fick en bra utskällning av vi skogsägare på mötet. LRF m.m. var med då och deras jurist. Dom har här i kring minsan fått betala skodor när dom vid fel tid punkt häller annat arbete gjort skador. Tyvärr måste man tjata i bland på dom. Det gäller att vara påstridig annars försöker dom smitta.

peterN låter konstigt att du ska betala det det är dom enligt LRFs jurist vi hade på mötet som ska betala det. Det är deras ansvar att åter ställ det i samma sik som det var innan.

Avatar Fallback

Re: Nergrävning av elkabel av elbolag

PeterN  
#168707 Ja det kan man ju tycka. Svårt bara att orka argumentera när dom skickar en skadereglerare som gjort sig bättre som hästhandlare på Kiviks marknad.

Avatar Fallback

Re: Nergrävning av elkabel av elbolag

Blivande snickare  
#168711 :lol: :lol: :lol:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).