Bioenergi

Bracke C.16 på skotare

4 inlägg 2448 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Bracke C.16 på skotare

_Espen  
#163247 Noen her som har erfaring med dette aggregatet på en skotare?
Vurderer å sette det på en 1510 med den store pumpen og 10 meters kran.



   TS
Avatar Fallback

Re: Bracke C.16 på skotare

Fredrik_L  
#163782 Har tyvärr ingen erfarenhet av bracke aggregatet, kör med en Ponsse dual och en Naarva klipp.
Man tjänar mycket på att kunna klippa med den som skördare och sen bygga om och kunna skota ut allting som ren skotare med vanlig grip. Aggregaten öppnar för lite för att det ska vara effektivt att lossa tex. Det är även bökigt att lassa med dom pga att dom bygger för mycket på höjden så det går ej att lasta tillräckligt höga lass. Grinden och stakarna är även väldigt mycket ivägen vid klippning. Skall investera i ett bracke aggregat så fort ekonomin tillåter men kommer fortsätta hugga som ren skördare och sedan bygga om och skota som vanligt.

Avatar Fallback

Re: Bracke C.16 på skotare

_Espen  
#163787 Okei.Kjører med en dual nå jeg også,med ponsse klippen.Men synes bracke aggregate ser mye mer effektivt ut.Fungerer dualen din bra da?

   TS
Avatar Fallback

Re: Bracke C.16 på skotare

Fredrik_L  
#163791 Ok! Har kikat lite på ponsses klipp också men tror stenhårt på bracken. Ingenting slår kedjan och lär man sig sveptekniken så ökar man nog produktionen nå enormt. Älskar Dualen men har just nu lite småfel så som att gripen vill smygstänga, nå skit i en ventil kanske. Även bromsladdningen strular, den laddar var sjunde sekund ungefär :/ Annars tuffar den på bra, kör ca 90-100kbm per skift nu med naarva klippen. Hoppas på ett bracke aggregat så fort som möjligt :)

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).