mån 12 sep 2011, 08:15#138788
Hej alla köttrökare! Är ny på detta forum vilket jag tycker är intressant och trevligt. Har nu fastnat på diskussionsforumet om rökning och rökar. Här har jag massor av tips och råd som kan komma till nytta vid rökning av alla typer av kött och fisk. Jag har ett rökeri i Forshaga Värmland och tar emot massor av viltkött från jägare i hela länet, alla är supernöjda.
Så jag tänkte höra om det är någon som har erfarenhet av rökning kött och fisk,,,
Har själv byggt en rök med eldstad och rökrör röklåda
Vill nu ha lite tipps för bästa resultat. eldar nu med rå al och torr asp
Hallå! Din rök som ni har på bild här ser lika dan ut som en jag byggde för några år sedan. Nu bor jag på annan plats o röken står kvar. Men nu tänker jag bygga en ny. Jag vill bara berätta att för några år sedan röjde jag en ledningsgata mellan Virserun och Simpevarp, kärnkraftverket utanför Oskarshamn. Där träffade jag en gammal go gubbe i skogen som vad jag tycker var en smartare lösning på en hemma rök med god storlek, jag ska nu försöka förklara hur den såg ut, skulle va kul om det är någon här som har liknande, hör av er i så fall. Bygg helt enkel en eldstad (mura) ca 80 * 80 cm 50 cm hög. Lägg en kortenplåt överst, ställ sedan på ett hus ovanpå där, ja ni vet ju det brukar se ut som ett litet utedass. Då blir det ju som så att i eldstaden kan man elda med vilken ved man vill, på plåten innuti rökhuset lägger man en rå kluven alebit kanske två men inte för tätt för då börgar det brinna.
Sätt i ett par termometrar o styr tempen med rök hål och draghål, det där kan vi ju alla gamla jägare elda är enkelt. Jag hoppas någon ser detta ha det gott alla som är intreserade[/quote]