Arbetskläder för skogen

köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

37 inlägg 23690 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

aywa  
#145392 En tanke är att köpa lurarna som är uppe i länken samt att separat köpa en dongel med bluetooth, ex en sån som finns i denna länk: http://www.conrad.se/B-SPEECH-BLUETOOTH ... 97_1805010

På så vis blir det som en ws4 (nästan iaf). Dock så spar man ca 2000 spänn på den affären gentemot att köpa inbyggd bluetooth plus att bluetoothen går att plocka av och använda ex i bilen.

Får se om jag gör så här ist, måste ju isf komma på ett enkelt sätt att montera på bluetooth headsetet på lurarna och bara dra en 3.5 mm sladd till kåpan. Micken på headsetet får man se till hamnar så nära munnen som möjligt bara.
Kom gärna med lite tankar om detta om ni har, mitt snålagerande kanske går att modifiera ytterligare:)

Avatar Fallback

Re: köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

aywa  
#145397 ...teknikmagasinet säljer detta bluetooth med bullerreducering i mikrofonen:
http://www.teknikmagasinet.se/ och kolla på

VoiceCom BTA-20
Bluetoothadapter för din musikmobil.
199.90

Ni som har peltors lurar alert med 3.5 mm ingång för musik, går det att ha musiken igång samtidigt som medhörningen

Går det att ha på medhörningen samtidigt som man lyssnar på kåpornas radio, eller är det antingen eller- alltså lyssnar man på radio så funkar inte medhörning och vice versa?

Många frågor, men blev lite sporrad av iden att montera på en extern blåtand :P

Avatar Fallback

Re: köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

Rank  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#145487 Medhörning funkar bara når radio eller musikk er avstangt.

Användarvisningsbild

Re: köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

Huggarn  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#145514
Rank skrev:Medhörning funkar bara når radio eller musikk er avstangt.



Mycket konstigt! :roll: vilka peltorlurar har du? Jag har bla dessa två: dom första två bilderna är blåtandslurar med medhörning & fm radio, både fm radio & medhörningar funkar på dom samtidigt som jag har den kopplad via blåtand till telefonen! däremot stängs radio & medhörning av vid telefonsamtal för att sedan aut kopplas in igen när samtalet avslutas. dom sista två bilderna är mina "komradiolurar" utan blåtand men med lemokontakt till komradio samt fm radio & medhörningar! på dom funkar alla funktioner samtidigt! jag är inte helt säker,men jag inbillar mig att volymen på fm radion sänks lite när nån anropar mig på komradion! Klockrena lurar dessa, är mycket nöjd! :smile:

Avatar Fallback

Re: köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

aywa  
#145547 Köpte mig ett par på jula igår, peltor alert med radio och medhörning. Ca 1350 Ink moms med rabatt.

Dock gick min lilla vision att göra blåtand av dem så enkelt som jag trott om intet litegrand, hehe! Hörselskyddena kräver en jä**a specialadapter för att kunna få på en 3.5 mm ingång till mp3/ telefon och så vidare. Får kolla med jakthandlarn om han har någon, då borde jag kunna få till min externa blåtandsfunktion.. Dvs om peltor hittat på nåt med att de inte är kompatibla med andra komponenter än deras egna;)

Hur som helst så har jag haft mina nya hörselskydd på mig idag, så förbaskat bra tycker jag! Och ja, som föregående talare påpekade så funkar medhörningen samtidigt som radion är igång:)

Avatar Fallback

Re: köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

Rank  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#145568 Har samma som du Huggarn, blåtandslurar med medhörning & fm radio. Möjlig det funkar och jag spelar musik/radio for högt. För det mesta hör jag musik från mobilen over blåtan och då funkar medhörning inte. Oavsett tycker inte jag medhörning e särskilt bra, röjer mycket langs med tur veier och stier. Jag vil høra om det kommer folk eller hastar efter vagen. Om jag faller mot vagen stanger jag av radio og blåtann for å vara saker på å høre om någon kommer. Motorsågen er vel en årsak til at det inte funkar optimalt, den bråker mer en folk och hastar

Avatar Fallback

Re: köpa hörselskydd med huvudbygel och radio

Klazzon  
#155569 Kika lite på MSA Sordin. Använder deras "gamla" radiomodell och den fungerar fantastiskt bra!

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).