Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Kinatraktor

24 inlägg 30118 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Åkesson  
#140882 Japp är en 244e skall kolla lite om jag hittar några kort...... Köpt på polarprodukter för 1,5 år sedan.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Blekingen  
#141089 Är lite småsugen på en Foton. 60 el 70 hk med lastare skulle vara perfekt för mina behov.
Men det krävs mod att slå till. Om den skulle krångla och visa sig vara skit, skulle folk hånskratta bakom ryggen och gotta sig åt att man var så dum som köpte en sån.

Användarvisningsbild

Re: Kinatraktor

traktorz  
#141096 Känner igen tveksamheten inför köpet. Vi for faktiskt ner till Skara för att kolla upp innan vi bestämde oss för ett köp. Minns att snärten i startmotorn och gången i den 4-cylindriga dieseln imponerade. Kellfri brukar även ställa ut på Maskinexpo, om man vill kika på traktorerna där inför ett ev. köp.

Tror ingen skulle hånskratta om något krånglar, fast de råa men hjärtliga tongångarna på ett forum kanske kan låta så ibland. Får du ett problem, brukar alla vara hjälpsamma på forumet. Du har ju dessutom garanti på grejorna, om du köper nytt. Maskinkunniga grannar brukar dessutom vara mycket hjälpsamma med tips och råd om det är något som behöver fixas.

En Kina-traktor är "väldigt basic", saknar helt elektronik som kan krångla. Funktionaliteten är det absolut inget att anmärka på, motor och drivlina har funkat utan anmärkning i 300h på vår traktor. Vi har bytt en lyftcylinder på garantin, samt fått gjort en hydraulslang som vi knäckt kopplingen på, det är allt! Traktorn är hel och ren utan något läckage, nästan som ny efter de 300h på två och ett halvt år.

Finishen dock är inte av Europeisk klass, en del ytrost på monteringsskruvar för t.ex. skärmarna. Har en flaska Zink-grund som jag tar till, samt på med lite slät hammarlack som motmedel. Det är nog här som prisskillnaden är mest tydlig, men det var vi beredda på att acceptera, för att få mycket traktor för pengarna.

Helst skulle vi förstås vilja ha en Valtra eller en John Deere traktor, men vad kostar en sådan ny. Den skulle inte gå in i vårt garage heller.

Rekommenderas starkt att man lär sig traktorns servicepunkter enligt instruktionsböckerna, för dels sparar man pengar på att göra servicen själv (vi har 10 mil till närmaste stad), samt att man förmodligen får mindre krångel senare. Byt motorolja och dito filter i tid, samt även till växellådan vid första servicetillfället. En osynkad låda som slits in genererar en hel del järnfilspån på magnetpluggen, vilket förstås är meningen och skillnad märks redan efter 50-100 timmar.

Fundera ingående på vad du ska ha traktorn till, samt vilka redskap som behövs. Motsvarar traktorn din kravspec, så är det väl bara att handla. Då har du ju tagit ett genomtänkt beslut på verkligt rationella grunder, så varken någon annan eller ens du själv kan senare anklaga dig för att vara dum.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

axwell  
#141110 Kloka ord traktorz, kan bara hålla med trots att jag inte har någon kinatraktor utan en traktor från ett annat asiatiskt land.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

axwell  
#141209 Hittade detta på ATV-Sweden.

Helsynkad låda, snabb fram/back, servostyrning.
Kan som många andra minitraktorer förses med div tillbehör.

Hittar inget om hydraultrycket.


Är det här samma som någon av de redan nämda fabrikaten?

http://195.35.83.106/~xc50855/e-handel/ ... oschyr.pdf

Användarvisningsbild

Mahindra/Lenar(Feng Shou) 254-II / Jinma

traktorz  
#141263 Det ser ut som en Feng Shou 254-II traktor, bl.a. i USA benämnd Lenar. Trodde först det var en Dong Feng, som också har lite modernare och mjukare linjer. Det verkar vara det indiska företaget Mahindra som ligger bakom, liksom de även har ägarintressen i Jinma.

-Synkad låda! Undrar om de är ensamma med det för kinesiska traktorer?
Det här var så intressant, så jag var tvungen att kolla upp litet närmare.

Dong Feng DF-254G2 har visst också en synkad låda. Den här 'Silverstone' 254-II ser ut att vara en modernare och lättare konstruktion från Mahindras kinesiska fabrik, framför allt borde den vara mycket smidigare än de existerande kinestraktorerna med osynkade lådor.

Hittade traktorn Lenar FS254-II i Danmark, Göranssons här hemma som importerar samma modell under namnet Mahindra, Mahindra CH/F med nerladdningsbar instruktionsbok, samt samma modell dyker nu upp som nyhet hos Jinma med beteckningen 284S.

Så samma traktor säljs alltså under ett flertal olika namn och distribueras i stort sett till alla som köper. Det kan nog vara på sin plats att kolla upp vad som skiljer i utrustning, garantier och pris.

Ref:

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Åkesson  
#141324 Ja bara den fördelen med synkad låda är ju inte så illa.

Såg sen att de även va specade med 37 km/h. inte illa de heller då de skall förflyttas.

En annan dum sak med de flesta jinma är att de under 30 hkr inte har lastkännande hydraul. Behövs ju inte så ofta men bra att slippa stödhjul på plogen. Vet inte hur de är med de nyare modellerna dock.

Tyvärr ligger ju inte de nyare kinamaskinerna lika lågt i pris men verkar ju finnas anledning till det iaf.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

axwell  
#141331
Åkesson skrev:Såg sen att de även va specade med 37 km/h. inte illa de heller då de skall förflyttas.


Inte så illa men onödigt med över 40 km/h med backväxeln.
axwell skrev:http://195.35.83.106/~xc50855/e-handel/ ... oschyr.pdf


Det flesta tycks ha samma motor NJ385b...

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

ATK  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#142021 Har kört Jinma 304 i skogen hos en kompis, stel växellåda men en rackare att ta
sig fram trots små hjul.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).