Före och efter jobbet

Bondens tid på jorden SVT 1

49 inlägg 24983 visningar 9 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Bondens tid på jorden SVT 1

Hema  
#136667 Japp Hästmannen sänds på SVT1 kl 20:00!

Eskil Erlandsson, landsbygdsminister.. ja de har inte ens kvar jordbruksminister.. Fasen vad han svamlar en massa skit på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4659696

Regeringen ger verkligen sken av att inte bry sig. Det måste till en sabla massa för att få fler nya bönder. Eller är deras plan att när tillräckligt många lagt ned sin produktion, skall det öppna upp för multinationella företag att bedriva produktion utan hänsyn till annat än nästa kvartalsrapport? 😡

En fundering, om nu 20% av bönderna lagt ned, vart tar all utrustning o maskiner vägen? Känns som om väldigt mycket måste gå på export? Någon som vet?

Elmia
Avatar Fallback

Re: Bondens tid på jorden SVT 1

calle336  
#136795 Lyssnar på Erland nu de e ju sjukt. Å han ska stå på vår sida.
Man blir ju så less.
Men tycker reportern va bra vilket ju är ovanligt för SR.

Avatar Fallback

Re: Bondens tid på jorden SVT 1

jd6630  
#136796 http://www.ystadsallehanda.se/skane/art ... -helt.html


lantbruket e borta om ca 12år sajjer lrf medlem thuresson.ja de ligger nåt i de

Avatar Fallback

Re: Bondens tid på jorden SVT 1

jd6630  
#136833 såg slutet på skäggmopps under tiden ja o resten av familjen käka nu ikväll vid 22 tiden
NEJ NEJ NEJ !!!! de finns ju bara inte på kartan. hur kan nån tycka de va bättre förr
ja har tröskat 60ha vete pågen har pressat 400 storbalar drängen har kört hem dom. andre drängen har plöjt 50ha o den tredje drängen har sått 70ha raps idag sen har ja dessutomn vatt iväg me 6kbm ved o tog hem 5ton granitkantsten som vi ska sätta i trädgården.
satte sambon me ilsken blick på att sköta torken innan hon fick uppdraget att köra utsäde o gödning till såmaskinen o sen köra diesel, men sen fick hon äran att ta mellan traktorn o harva där vi ska så raps i morron. undrar hur lång tid detta tatt för den hästmannen.

har ente hört den där erlandsson i da, mest kört på cd. ja får kalla kårar av den mannen o ente gör han väl nåt för de ska bli bättre för oss!!!
nä lika bra o ta hem mer diesel o köra på så länge de finns nåt kvar av lantbruket, hörde en svinbonde ida som inte kan rädda gården undan kfm pga de usla svinpriset o de e ju för trist att utvecklingen e sån

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).