Skördare

EME spakar!

7 inlägg 6113 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

EME spakar!

221  
#107893 Har kört med eme spakar nu i ett par månader, är nöjd med uppläget och tycker det funkar bättre än mini-spak. Men börjar få ont i nacken och axlar, har läst i andra trådar om kortnings hylsor och mjuka fjädrar men

Hur breda ska hylsorna vara?
Finns det mjukare fjädrar el ska man korta dom gamla?

skulle vara kul att höra med vad ni kör med för spakinställningar/ kran inställningar!?

andra tips på hur man kan få bort besvären för utom gymnastik? :grin:

Evigt tacksam för svar!



   TS
Avatar Fallback

Re: EME spakar!

Anders48  
#108065 Trä på ett rör med ca 2-3mm godstjocklek, kapa "pinnen" i spaken ett par cm, klipp fjädrarna ca 1-1.5 varv eller så mycket som möjligt utan att spaken vickar framåt av sin egen tyngd, vips så har du en betydligt skönare spak med betydligt kortare slaglängd och mjukare gång. Glöm inte att kalibrera om efteråt

Avatar Fallback

Re: EME spakar!

Valmet 890  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#108067 OBS! Går ej att korta slaglängden om maskinen är en .4a! Så har dom iaf sagt åt oss, funkar inte med kalibreringen på nyare datorn. Men dom nya har ju iaf mjukare fjädrar.
Du ska vara noga med inställningarna på armstöden och spakarna med eme, tycker att dom är känsligare att ställa in än minispakarna.
Beroende på vad du har för armstöd så kolla om du har bra stöd för hela underarmen eller om bara armbågen tar i armstödet om den gör det så kan du sänka spakarna lite. Vi fixade till ett mellanlägg där spaken sitter fast i armstödet på gamla skördarn så spakarna sänktes kanske 2 cm, blev mycket skönare.

Avatar Fallback

Re: EME spakar!

sikka  
#108069 Släng ut dom där nack o axeldödarna 😡 ,jag blev bra i nacken sen vi bytte spakarn a på 911an vi hade,kör nu grönt & är fortfarande fri nackvärken :wink:

Användarvisningsbild

Re: EME spakar!

Lill Junior  
#108197 Finns inga skönare spakar att köra med om slaglängden är kortad..

Användarvisningsbild

Re: EME spakar!

Gustav-vasa  
#108202 Kan inte se att dom spakarna är något problem. har kört med eme spakar i drygt 20 år ,med orginalfjädrar. Men man är väl olika i tycke å smak.

Användarvisningsbild

Re: EME spakar!

221  
#110544 Kortat och klippt nu funkar hur bra som helst! tack för hjälpen!

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).