Smörjfettet -

FTG mini
 Svara  3 inlägg  1087 visningar  2 följer
Avatar Fallback

Smörjfettet -

 
#426666 Hej!

Skulle vilja veta hur andra här på forat håller sina maskiner fria från smörjfett. Jag tycker inte om när det sitter fläckar av smörjfett på maskinerna, eftersom det j*vlasmörjfettet sätter sig på kläder och följer med in i hytten, bilen, bastun och gud vet vart.

Så, hur gör ni andra när ni håller era maskiner rena?
Jag har börjat med plasthandskar vid smörjning (sådana som vanligtvis används vid dräktighetsundersökningar på kreatur = De täcker långt upp på armen :shock: ) som jag sedan slänger när jag är klar. Nippeln torkar jag rent med papper och fett som tryckts ut kring lagret brukar jag skrapa bort. Dock fastnar det alltid fett någonstans, och när man sedan "bara ska hämta något" i maskinhallen så får man smörjfett på fracken :evil:

Gott nytt

   TS
Mowi
Avatar Fallback

Re: Smörjfettet -

 
#426687 Att vara inpyrd med kedjeolja och smörjfett ingår i grundbeskrivningen av en modern skogsarbetare!
Använd i varje fall inte alkaliska avfettningsmedel eller okända "miljöavfettningar" vid tvätt utan hederlig petroleumbaserad kallavfettning när du måste tvätta, basiska rengöringsmedel är i princip omöjliga att skölja bort och riskerar att tas sig allt längre in i leder och förbi tätningar.

Avatar Fallback

Re: Smörjfettet -

 
#426691 Du kanske smörjer lite för rikligt. Hellre lite och ofta, men oavsett så kommer det att tränga ut ur lederna för fettet förintas ju inte och ett bra smörjfett är nästan omöjligt att bli av med.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Annonser