Log wizard

Husqvarna
 Svara  8 inlägg  2232 visningar  1 följer
Användarvisningsbild

Log wizard

 
#233105 Någon som använder/använt logwizard? Funderar på den för att barka en massa helstock för brobyggen och timring.

   TS
Terri Maskiner
Användarvisningsbild

Re: Log wizard

 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#233106 På filmen ser det ut som att barkning inte går särskilt mycket fortare än med en vanlig barkspade, så om man bara skall göra det så lönar det sig nog inte att köpa den. Däremot verkar ju fräsfunktionen fungera hyfsat bra.

Användarvisningsbild

Re: Log wizard

 
#233133 Det var ju bra att veta, har aldrig jobbat med barkspade. Gäller det för både tall och gran? Oavsett årstid för fällning eller finns det något "bäst" även där?

Tänkte också att den fräsen verkar bra om man ska lägga ihop stockar mot varandra för broar eller enklare vindskydd. Fast man kommer långt med yxa också förstås.

   TS
Avatar Fallback

Re: Log wizard

 
#233140 Å jobba med barkspade er et fasans slit før armerna och før magen! Vinterbarking er versta skogsjobbet du kan ha. Inget problem å holde sig varm da.
Tittade på Log W och fick se den i bruk, men den er dyr, och det skulle bli som en leksak før mig som inte har det stora behovet. Han som viste den fram lager timmerhus, och hade stor nytta av den, men mestadelen av jobbet med å gøra klar timmeret gjorde han med en stor el-hyvel. LW.n brukade han til å ta bort bark och rena stokken så hyvelen fick ren ved.

Användarvisningsbild

Re: Log wizard

 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#233187 En barkspade fungerar bättre ju senare på våren du fäller men det viktigaste är att barka så fort som möjligt efter fällning så att timret inte hinner torka. Alternativt att man väntar till sommaren så att gran- och tallbarken börjar få ett brunt pulver mellan bark och splintveden och nästan släpper av sig själv. Nackdelen med det senare är man kan börja få blåträ i splintveden, vilket inte spelar någon roll för vanlig ved men är ju lite sämre om man vill såga upp virket.

Användarvisningsbild

Re: Log wizard

 
#233217 Köp en barkspade från Skogma för 400:- kör på och skaffa bättre grejer sen
om du skulle känna så. Fast det tror jag inte.

Avatar Fallback

Re: Log wizard

 
#233223 För i tiden skulle timmer huggas på vintern och barken måtte bort - alldeles inn till ved. Annars blev det kvalitetsbrist. Lyckligtvis var jag inte med om det i stor grad, för da hade jag nog inte varit så glad i skogsarbete idag. Det må brumma lite för å va sköy!

Avatar Fallback

Re: Log wizard

 
#270900 Tar upp tråden... nån som har eller testat den nu? Har tagit åt mej att såga halvklovor till ett tak, dessa skall barkas å hyvlas.... frågan är om det funkar bra? Inte allt för mkt pengar, alternativet är att handbarka åmsen ta elhyveln... som sagt nån som prövat?

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Farma
Annonser