Friluftsliv, Naturturism

Fjällnära skogen kan hysa aromer till en ny bransch

1 inlägg 4837 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Fjällnära skogen kan hysa aromer till en ny bransch

Fredrik Reuter  
#493499 Sveriges Radio har idag ett inslag om att skogen i norr enligt det statliga institutet RISE har potential att smaksätta både mat och dryck. Öl anges som exempel, likaså chips.

I de norrländska skogarna och fjällnära områdena finns det gott om råvara som man skulle kunna odla och nyttja i större skala på marker som idag kanske inte används till så mycket.


Detta säger den statliga affärsutvecklaren Roger Uddstål på RISE.

I artikeln hittar jag inget om vare sig allemansrätten eller ersättning till markägare.

Frågan för oss med skogsintresse infinner sig ganska snart; är det en medveten strategi från Regeringen där nycketbiotoper skapas för att det fritt ska kunna plockas aromer som används i livsmedelsbranschen?

Och vad händer om en "arom-prospektör" plockar en rödlistad art?

Bild


http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=6866794



   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).