sön 14 jan 2018, 01:53#491687
JensSkoog skrev:MDin skrev:Det är också ebenholts, men lite väl klent för att vara en kökskniv. Det har varit en modell matkniv av äldre modell.
Vad dom satte fast skaftet med har jag ingen aning om, det sitter ordentligt fast.
Här är min "dagliga" kollektion av Eskilstuningar som ligger framme på köksbänken.
Intressant, "MDin"
Nu vet jag en sak jag ska se efter när min fru släpar mig med på loppis, Eskilstunaknivar
Du får en upplevelse när du skär med en Eskilstuna. Jag slipar på en bandslip med fint band, 240. Medeggs och sedan striglar jag medeggs minst 20 ggr var sida växelvis. Diskar ALDRIG i maskin, skölj och torka. Ju äldre kniv du hittar ju bättre är dom.
Trean från vänster är av äldre typ. Använder mest tvåan från vänster, samma typ som jag senast köpte. Längst till höger skär jag stek med, lövtunna om så önskas. Som vid Julfrukosten när barn o barnbarn kommer. Vi brukar sällan vara färre än 20 runt bordet å då räcker skinkan till ett par skivor till kvällen oxå[emoji3]