Hemmagjord bea. När såsen är en måltid i sig då har man det bra.
traktorz skrev:Det blir alltid en ansenlig mängd älgfärs varje höst, men ändå lyckas vi inte hålla älgbetesskadorna helt i schack. Det mesta av det malda köttet blir färsbiffar, men ibland även ett storkok med köttfärssås att frysa in. Köttbullar är för jobbigt och kletigt att rulla. Köttfärslimpa med bacon och gröna ärtor låter då betydligt rationellare. Har även provat enkel & dubbel hamburgerpress, men då ska man nog helst styck-frysa hamburgarna först, innan de hamnar på grillen.
Använder ett set med gamla äggringar från tillverkaren HH, diameter drygt 9cm. Blir ungefär 13 st ca 85g stora färsbiffar av ett kilo frusen älgfärs. (Det finns lämpliga rostfria äggringar från "Küchenprofi").
Hackar och steker först en gul lök som brynes. Pressar ett par vitlöksklyftor som även får brynas med. När den brynta löken kallnat, blandar jag denna först i en stor porslinsskål tillsammans med två ägg, skorpmjöl, salt och kryddor. Sen rör jag ner den tinade köttfärsen, ca 1 kg.
Serveras förslagsvis tillsammans med kokt potatis och någon grönsak. Själv föredrar jag dessutom senap till biffarna samt ketchup till den kokta potatisen. En kall öl till, gärna en tjeckisk pilsner.