JohannesG skrev:Det räcker inte att ducka lite...
Prova skohorn.
Delsbo skrev: Vi brukar dela med grannar (säljer en del) och koka tomatsås (hälla upp het i små glasburkar och förvara i källaren, dvs vi tar av egna till matlagning hela vintern).
axwell skrev:Delsbo skrev: Vi brukar dela med grannar (säljer en del) och koka tomatsås (hälla upp het i små glasburkar och förvara i källaren, dvs vi tar av egna till matlagning hela vintern).
Vi brukar kunna ha egna tomater någon månad efter årsskiftet, bäst funkar det om den halvt övervintrande plantan tas in från växthuset före höstfrosten. Lyckas olika bra/dåligt per vinter.
Chilisås med med basen tomater i små glasburkar kan förvaras i flera år. Har inte receptet i huvudet mer än att det bla. ingår hemodlad chili, -vitlök, -gullök, -paprika, ingefära och ättiksprit.
Samma med syltade tomater.
Styckfrysta tomater kan vara en höjdare i köttgrytor året om.
Alla kanske inte vet att lykopenet i tomaten passerar vår matsmältning utan att göra någon nytta, tomaten måste ha varit upphettad före förtäring. Sen anses den vara bland det bästa för att reducera risken för prostatabesvär och bröstcancer.
bodaedet skrev:
Vårmarknad med maskinvisning i byn idag, fick en anledning å ta hem maskinen och tvätta lite.
gnisten83 skrev:Igår morse stod en häst till i hagen o tittade
svampbob skrev:gnisten83 skrev:Igår morse stod en häst till i hagen o tittade
Du vet väl att en kvinna aldrig kan ha för många hästar [emoji2]