Kanske dags att blogga lite.

Har njutit av att vara frivilligt arbetslös typ hela januari. Det är väl ekonomiskt vansinne, men samtidigt väldigt skönt och ska man leja bort för allt man gör skulle det kosta med. Och rent krasst, vem vill vara på lönejobbet hela tiden. Jag får unna mig den lyxen, att kliva upp på morgonen kolla temperaturen och därefter bestämma vad man vill göra. Får väl se hur framtiden om det enda skogen duger till är att få bark att blanda i brödet, men det är morgondagens vardons problem.

Många småprojekt, eftersom föräldrarna flyttar till skogsgården finns det mycket att slänga, man vet att när personalen på tippen frågarom man reser runt i gårdarna och samlar att man är en flitig besökare...

Så flytt av saker, mer organiserade i den lilla verkstaden, satt en hel del lyse i uthus och på utsidan och ja tiden går. Aspröjning runt gården och åkerkanter. Är iofs smidigt att hämta men behövs köra en hel del ris. Om nån vill ha aspris så är det bara att komma och hämta.


Fått fast pelarborren, byggt stativ till smärglarna och se är det inte kedjeröjaren som flyttat sig lite..

Lagt flera golv, här är det golv ovan på ladugården. Botten heter det i mina trakter av dalarna och för att det inte ska råda någon förvirring så lyfter man upp saker på botten , fast nu har botten fått övre och nedre botten. Således får man i steg 1 lyfta upp saker till nedre botten för att sen flytta dem till övre botten. Att ramla ner från någon av bottnarna gör ont. Frågor på det?




De renoverade pallyftarna har visat sig vara värda sin vikt i guld.

Även fått tagit lite torrgranar på ett ställe som producerar sånna. Mer röta än jag trodde, därför blev det nästan onödigt med sortimentstakarna men hittade lite på slutet att såga själv så allt hamnar inte för flisning.




¨Sortiment stakarna är trevliga ibland. Hur går det med dina Erre?


Vis av andras erfarenheter samt enda stolparna är antingen matande högspänning eller gatlykta i vägskälet fick vagnsflyttningen göras med hjälp av winschar och en domkraft. Den har nog aldrig flyttats...


Ibland blir jag påmind om min morbror. Han tog inte ett träd ett onödan om traktorn gick förbi...

Har även blivit med gopro och förliten hårddisk men till @sundelius som inte vet hur han ska ha kranen, det är bara att fälla ihop den så blir den smidig. Ta i mer om det tar emot :-D och var inte källkritisk till saker du läser på internet :) . Annars kan vi byta, Malwan mot vagn med kran som går att fälla..



6 kommentarer | Läst 4457 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Vardon

Huggarmästare

Blev medlem: tor 09 jan 2014, 20:07

Vardon fördriver tid
Genom att skriva i blogg så slösar jag med din tid som läser den. Det bjuder jag på. Jag förväntar mig inte att nå samma kändisstatus som många andra bloggare, men skulle så ske och jag ska vara med i Fångarna på fortet så lovar jag att ha skogsforumskläder på mig.

Har alldels för långt till gård och skog men försöker vara där mer och mer. Under tiden tycker jag om att skruva, hellre än bra och tycker om att ta något trasigt och förvandla det till något fungerande.

Därimellan brukar jag besöka en väns föräldrar och tvångsarbeta. Det innebär att man tvingar sig till att få arbeta. En bra dag så ser vi inte varandra på hela dagen förrän till kvällen då ost, vin och whisky ska förtäras.

Kommentarer

av totte ons 01 feb 2017, 01:33
Fint blir det i verkstan, är mycket bra att ha plats nog för bänksliparna mitt ute på golvet.

Sen blev det ju rena botten :shock: . Har inga frågor, har inte riktigt bottnat i ämnet :D .
av Erre ons 01 feb 2017, 07:53
Kul med en blogg igen Vardon.

Börjar den maskerade ledigheten ta slut nu? :wink:
Bra jobbat!

Njaa, sortimentsstakar hamnade lite på is när jag blev av med skotningen. :mrgreen:
Men jag ska ta tag i det vid tillfälle.
av isteskog ons 01 feb 2017, 09:20
Ser ut som Vardon har haft att göra på sin "ledighet" ;)
Det blir nog "töppen" på "bötten" i dubbel bemärkelse ...... ;)
av sundelius ons 01 feb 2017, 21:49
Den var ny Vardon, ska ta med vinkelslipen och se om jag ta bort lite grejor som hindrar uppåtvik :grin:
Tack för erbjudandet men inte vill jag ta så fina grejor ifrån dig, får traggla vidare med det jag har :smile:
av Vardon ons 01 feb 2017, 22:39
Oavsett vilket gillar jag funktionen när man har stort lass. Dessutom blir gripen lägsta punkt närmande har den om rambalken och det har jg flyttat grind med.



Malwan är säkert för bred för mina vägar med...

Erre då inser säkert svärfar behovet...
av Erre ons 01 feb 2017, 23:31
Vardon skrev:Erre då inser säkert svärfar behovet...

Säkert. :mrgreen: