Berättade ju tidigare om min mamma och hennes demens. Vi har fått lägenhet med omsorg dygnet runt. Boendet ser bra ut och verkar ha ordning på verksamheten, men nu är vi där. Hur få mamma från lägenheten till boendet? Boendet är omöblerat så hennes möbler måste med, anses som viktigt.
Det betyder alltså att vi måste hämta henne och möblerna samtidigt, men hur gör man det med en människa som man inte kan förklara för vad som händer? Personalen säger ungefär "kör hit henne bara, de brukar vänja sig efter en vecka". "Ytterdörren är låst så de kan inte gå ut hursomhelst". Det är någonting vi tycker är bra men jag vete tusan hur man gör det här. Trodde i min enfald att det fanns personal med både utbildning och erfarenhet som hjälpte till med att göra flytten från bostaden till det nya. Men inte så, "flytten och möbleringen svara anhöriga för". Det praktiska har vi förstås inget problem med, men hur gör man om hon inte vill då? Det var såna frågor vi behövde hjälp med, men ingen finns att få. Nåja, vi får väl se hur det går, men ibland funderar jag på att bli politiker igen. På riktigt, och jobba med den här typen av frågor.

Från det ena till det andra, som livet så ofta är. Har varit ute och gallrat. Ficka avsluta lite tidigare än tänkt. Det är töväder, och det där trivsamma droppet från träden övergick runt 11-tiden i ett mindre regn. Precis genomblöt runt halvett så försökte torka upp mig i kojan men fick ge upp och åka hem. Men gallringen går bra, trots att jag bara har tillgång till 201:an, 550 är fortfarande kvar nere hos Husqvarna. I en normal förstagallring hade förstås 201:an räck mer än väl men det här är en sen gallring. En del träd är över 20 meter och väl över 25 cm i roten. Försöker rikta in mig på tall då jag sågar kubb. Får väl se hur det går, de är kvistiga men det ska fungera om jag tolkat Mellanskogs instruktioner riktigt. För säkerhets skull så har jag avtalet med inspektorn att komma ut och inspektera vältan när den är klar, före jag skickar iväg den. Vill förstås inte råka ut för att allt blir vrak eller så, då gör jag ved av det i stället.

Bäst idag att jag hittade en framkomlig väg högst upp på berget. En väg så jag kan ta mig ut till en öppning där jag kan vända med vagnen. Kommer underlätta massor!. :smile:

Så nu ska jag slänga in alla huggarkläder i tvättmaskin. Hustru sa,med det där tonfallet som inte enkelt kan motsägas:

"Ska du ha de där kläderna hänga i pannrummet en gång till ska de tvättas - det luktar lort och svett! "

Men å andra sidan så är det ett otvetydigt bevis på att jag jobbat ordentligt! :D

10 kommentarer | Läst 3071 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 17:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av halvproffs tor 19 jan 2017, 15:54
Så ska riktiga karlar lukta. Skämt åsido, kul att du hittade en bra körväg! Sånt kan underlätta något enormt!
av JensSkoog tor 19 jan 2017, 16:27
Det där med flyttandet är svårt. Skulle väl gjort så att någon tar din mor med på en något och andra kör bort hennes prylar och möbler. Mycket bra att dom får med sig sina saker. Då kan hon komma in där och "känna igen sig".
av Göt tor 19 jan 2017, 17:46
brukar försöka att möblera upp före och sedan gå upp och dricka lite kaffe, att flytta någon med tvång blir aldrig bra
av Uvskogen tor 19 jan 2017, 17:55
Tack @Göt och @JensSkoog Det där är jättebra förslag som jag och brorsan tar till oss. :)

En utflykt samtidigt som några flyttar in grejorna och därefter kaffe i nya rummet!

Tack!
av Erre tor 19 jan 2017, 18:54
Ja det var ju lite märkligt att dom inte kunde ge er lite bra råd.
Dom borde ha sett och varit med om många sätt.
Hoppas det går bra för er.
Så allt går lugnt och bra till.
Kaffe tillsammans var bra förslag som sagt.
Kan hon känna in sig lite i miljön över en god kopp med dom närmaste.
Borde bidra till lite trygghetskänsla.

Härligt med en bra väg.

Känner igen tvätt kommentaren. :mrgreen:
av totte tor 19 jan 2017, 19:03
Är aldrig lätt att hantera det som har med demens att göra. Kan bara önska att det går utan stora komplikationer och svåra känslor.
av isteskog tor 19 jan 2017, 21:37
Konstigt att man inte kan få hjälp av de som sköter om de gamla dagligen och borde vara van vid liknande situationer .... ?
av sundelius tor 19 jan 2017, 22:52
Lite halvtidspolitiker varvat med skogsentrepenad låter väl bra.
Vi behöver lite sunt förnuft i de leden också.
Jag röstar på Uven :smile:
av lfq fre 20 jan 2017, 08:08
Jag tror att det går bra med flytten om du följer råden i tidigare inlägg. Det låter fantastiskt med omsorg dygnet runt men det innebär väl bara att mamman har en larmdosa. Övrig tid består kanske bara av rutinbesök med mat och dylikt.Hur som helst, lycka till med flytten.
av lfq lör 21 jan 2017, 20:33
Jag läste just på BBC att ett snabbköp har introducerat en speciell fil till kassan för personer med bl.a. demens, Kanske något för Sverige att ta efter,
http://www.bbc.com/news/uk-scotland-nor ... d-38669395