Ja så väldigt trevligt det är när något som blev en upprörande historia för hela familjen vändes till något som värmde en Uvskog!
Du kanske har sett i forumet mitt mindre "utbrott" över att jag fått lärkplantor besprutade med gift. Ska inte orda så mycket mer om det i bloggen. Familjen gjorde ett val att vi inte ville plantera plantor med det giftet på sig.
Men det positiva är att jag skrev om det i forumet och "Älgfoderodlare" hörde av sig i tråden och erbjöd sig ta över plantorna. Vi är inte så dogmatiska att vi tror att våra tankar och val är universella. Jag vet att man kan resonera på många olika sätt, så jag är faktiskt lite glad att inte behöva slänga dem rakt av. Sagt och gjort, vi kom överens om han skulle komma förbi idag. Föga insåg jag då att han skulle till först åka till sin svärfar och hugga hela dagen och sen åka till mig! Som inte det räckte så skulle karln vidare till Härjedalen efteråt! Så vi sågs på OK i Djurås för omlastning vid pass 18.30. Först satt jag och grabben i bilen och tittade ut på E16 om han skulle komma snart, han hade ringt och förvarnat. Efter en liten stund kliver det ut en karl ur en bil som stod bredvid oss. Han var redan där! "Jag är inte sådär väldigt efterföljande av hastighetsgränser" :d

Vi lastade över och fick en trevlig pratstund om bland annat odling av älgfoder, smart sätt att minimera skador på tallplantor. Himla trevligt som vanligt att träffa forumfolk. Alltid en positiv upplevelse. En whisky förhöjde upplevelsen (ja för senare konsumtion alltså), men det var inte nog!
Det sista M gör är att lämna över en egenuppfiskad Långa! Den har han släpat med sig från Härjedalen via Gävleborg till mig! Vi blev så väldigt glada över den så i morgon bitti åker den in i ugnen för att avnjutas till lunch!
Bifogar en bild "odlarn" och även på min son. Vi hade precis kommit hem från skogen vi med så timingen blev perfekt. Vi hade varit ute med saltsten. Alltid lika trevligt det med, även om det var lite väl blött runt stolparna. Nästan så jag inte tog mig fram trots stövlar.


8 kommentarer | Läst 11772 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av JensSkoog lör 06 maj 2017, 19:24
Till långa finns det inte bättre dryck än Linieaquavit :-bd

Trevlig läsning, "Uvskogen" :grin:
av Erre lör 06 maj 2017, 19:44
Kul med såna möten.
Roligt att få ett ansikte på älgfoderodlare oxå.
:-bd
av ananders lör 06 maj 2017, 20:28
Gott att det löste sig på så pass bra ändå och att ni alla fick något bra ut av det.
av isteskog lör 06 maj 2017, 21:58
Håller med dig om gifterna, Uven! Sätter bara conniflexplantor nuförtiden .....
av lfq sön 07 maj 2017, 07:41
Gratulerar till ett lyckligt slut på planthistorien. Jag har hittills inte använt besprutade plantor och din historia gör att jag kommer att ha ett extra öga på vad plantskolorna levererar.
av Älgfoderodlare sön 07 maj 2017, 10:04
Snart de första 100 plantorna i marken. Bra rotsystem som jag inte "friserar" så hårt. Grönrisplantering med spade, går som en dans.
av Älgfoderodlare tis 16 maj 2017, 18:23
Vädret vill inte stå mig bi. Igår hade vi 0-gradigt o 4-5 cm nysnö. Idag har regnskurarna avlöst varandra o det är +2 nu på em. Svårt att få händerna att fungera i blöta kalla handskar.
Har fått ner ca. 250 plant under dagen. Skam den som ger sig. Imorgon ska jag på't igen.
av totte tis 16 maj 2017, 21:28
Men fy för den lede, sånt väder mitt i maj månad :((