Det brukar ske vid den här tiden. Vattnet gräver sig in i vägbanken jämte trumman och underminerar och förr eller senare så går det hål. Några år har det klarat sig, ibland har det varit en liten grop som fixats med ett par skottkärror. Värsta gången försvann tre meter av vägbanken.

I år blev det en mellanvariant. Fick syn på den här illavarslande lilla öppningen ikväll.


Åtgärd ett: Starta bilen och väl hållande mot andra kanten köra över till andra sidan, med god fart för att inte fastna om det skulle brista mer.

Åtgärd två: Hämta skyffeln och trycka ner kanterna för att få bättre koll på förödelsen. Uppskattningsvis så går det i nån kubikmeter. Får ta en runda hos grannfolket i morgon och ragga upp grovgrus och lämplig transport av detsamma.


Åtgärd tre: Gå in och ta en öl och skriva ett blogginlägg.

7 kommentarer | Läst 6565 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Knegarn ons 20 apr 2011, 19:39
åtgärd 3 väljer jag!
av SkogsGotte ons 20 apr 2011, 21:24
innan åtgärd 2 kan det ju vara bra att sätta upp någon pinne eller så i hålet så att andra slipper kvadda bilen, har själv varit nära ett antal ggr. :o

brukar iallafall alltid vara lika intressant då man skall över vid sådana överfarter, värst är då hålet är i mitten av vägen
av totte ons 20 apr 2011, 22:06
Knegarn: Jag valde alla tre i tur och ordning. Nr tre var oöverträffat bäst!

Gotte: Bilen som jag kört fram på infartsvägen på andra sidan trumman blockerar all trafik. Har likväl satt i en björkruska så man kommer ihåg att inte gå ner i hålet.
av totte tor 21 apr 2011, 11:01
Sådär ja, nu har det gått hål på andra sidan också. :???:
Bilagor
av D Brown tor 21 apr 2011, 12:23
Du får nog börja planera för något annat än grovgrus. Köp en ny trumma, alternativt, köp plåt och rulla/svetsa dig en trumma...
av totte tor 21 apr 2011, 13:01
Skulle man gör nåt åt det hela så skulle hela vägbanken grävas ut ner till tjälfritt djup fem meter minst åt var hållet från trumman. Och sen fylla med bra material och lägga dubbla trummor, kan inte ha större än den som ligger. Problemet är egentligen inte trumman, det är att alltihop lyfter av tjälen, vattnet letar sig ner under tjälkakan och så eroderar det underifrån.

Det är i vilket fall för mycket pengar att lägga för mig nu. Har just fått löfte om ett traktorlass 0-60, med mest makadam, kommer förhoppningsvis efter påsk nån gång, vägen till täkten är inte riktigt upptorkad än.
av Uvskogen tor 21 apr 2011, 16:00
Du kan ju alltid krypa ner där och ha fiskdamm för alla påsklediga barn :wink: