Kamremmen byttes idag utan större problem. Det det gick åt lite värme och rejält med mutterdragare för att få loss skruven till vevaxelremskivan. Men sen gick det i stort sett som på räls. Lite knökigt att hitta rätt sen med aggregatremmen över alla remskivor och två stödrullar, det tog en stund innan vi lirkat den på plats.

Så har jag också bytt "klapperstagen". Låter rätt illa när de blir slitna, därav öknamnet. Det är ett stag på var sida från krängningshämmaren upp till ett öra på fjäderbenet. Kulleder i båda ändar. Tog inte många minuter, de gamla tar man med vinkelslipen och sen är det bara två muttrar att dra åt på var sida.

Tänkte bytt oljan också, men kom på att jag inte har (eller hittar) nåt oljefilterverktyg. Tror dessutom att den jag vet jag har haft inte passar här. Men efter att ha fått på hjul och hissat ner så var det ju dags för en provtur och då råkade jag av en otrolig slump passera en oljefilterverktygsaffär (Biltema) och inhandlade sålunda en sån där trebent spindel som jag tror passar bra här.

Den kärva styrningen har svarat fint på behandlingen, dvs WD40 på rattstångsknuten och regelbunden motion. Det kändes nära på helt bra under kvällens provtur, lite mer medicin och körning så bör patienten bli helt återställd.

Ja jag sa ju att jag skulle bättra mig, det gjorde jag en aning så det blev i alla fall en bild idag.


2 kommentarer | Läst 4085 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tis 21 okt 2014, 23:44
Sån otrolig slump kan ju vara bra ibland.
av totte ons 22 okt 2014, 01:41
Ja, visst är det rent otroligt att Biltema valde att bygga precis där jag senare kom att åka förbi, just när jag behövde nåt som dom har att sälja.