Ja, vinter är det, med sörländsk tjurskallighet hävdar jag det, sen må infödingarna säga va de vill. Med fortfarande långt över halvmetern snö vägrar jag att kalla det vår. Men låt gå för vårvinter, vintern har i alla fall börjat processen att backa tillbaka.

För en vecka sen såg det ut så här nere vid Storbäcken:


Första tecknen på att vattnet trängt igenom. Igår, fredag, såg det ut så här:


Nu är det faktiskt en strömmande bäck i en fåra i snön. En fin dag igår, lite blåsigt, men sol och rätt många plusgrader.

En fin liten bergknalle som ligger nere vid bäcken.


Idag har det inte varit vackert väder, det har regnat mest hela dagen, ganska ordentligt. Så det blev ingen längre promenad utan bara en tur till postlådan för att hämta tidningen. fick då se att även vår lilla bäck har brutit igenom ordentligt, det är ganska tidigt.


Vägen har tinat av i mitten, så nu går det att gå på barmark nästan hela sträckan ut till landsvägen, bara någon meter där isen ligger hela bredden.


Och för ett par dagar sen rasade snösjoket på brotaket ner:


Så vintern har faktiskt lagt i backen och är på reträtt. Medans människor från södra Sverige babblar om sina krokusar och vårfåglar väntar jag på att det så småningom börjar titta fram lite barmark här och där. Då kanske jag kan få för mig att kalla det vår, tills dess gläds jag åt en tidig och hittills rätt fin vårvinter.

10 kommentarer | Läst 4972 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare lör 24 mar 2012, 22:53
Hur läng har ni haft snö nu?
av M-F lör 24 mar 2012, 22:58
Hehe!Även totte ser ett ljus i tunneln så småningom.Alltid lika trevligt att få läsa vad du håller på med.
av Blivande snickare lör 24 mar 2012, 23:59
Håller med M-F.
av totte sön 25 mar 2012, 01:21
Snön kom rätt sent den här säsongen, en vecka in i december. Så jodå, det blir nog tusan vår nån gång i år också, brukar ha mina värsta tvivel på saken nu i mars, men när den lider mot slutet och man kan börja se att det händer nåt så vaknar en försiktig optimism :lol: .

Tackar för uppskattningen! ^:)^

Förresten hur är det med benet nu snickarn, har ju noterat att du inte kunnat göra så mycket utom att surfa runt på Skogsforum :mrgreen:
av Uvskogen sön 25 mar 2012, 07:28
Det är nåt alldeles speciellt med bäckar, särskilt på våren :smile:
av totte sön 25 mar 2012, 12:12
Uvskogen skrev:Det är nåt alldeles speciellt med bäckar, särskilt på våren :smile:


Instämmer! Växte upp med en väldigt trevlig bäck, där jag byggde vattenhjul av olika modeller.
av Blivande snickare sön 25 mar 2012, 12:39
Totte: Nåja ja överlever. Var och böt gips igår, för tredje gången :x . Det fanet håller ju int ihop så som jag klättrar på väggarna :lol:
Skämt åsido, i fredag blir jag av med det och då kommer det nog att bli lite glesare mellan besöken. Kanske, måste nog ändå in och kolla läget en gång per dag.
Är nog mest tungt psykiskt att inte kunna göra det man vill i vårsolens glans. Har ändå börjat klyva lite ved igen, för att ha nått att göra.

Uvskogen: Kan bara hålla med till 100%!!
av totte sön 25 mar 2012, 13:23
Nå men det blir ju skönt att bli av med det, så du kan börja träna upp benet igen och återgå till att leva som en människa! Och nog tror jag vi kommer att få höra av dig här framledes också.
av Blivande snickare sön 25 mar 2012, 15:38
Ja det såg rätt roligt ut när vi böt gipset och det ena benet var hälften klenare än det andra :lol:
av Blivande snickare sön 25 mar 2012, 16:53
Ja och börja leva som en människa igen. Nu lever man ju som en apa framför datorn, bara ut och rastas lite mellan varven :lol: