Västra Vännfors är en by uppströms Vännäsby en halvmil eller så utmed Vindelälven. Där anordnas det en hembygdsdag och för några år sen var det några som började fundera över hur man skulle dra lite mer folk. Idén blev att anordna en veterantraktorträff och veterantraktorpulling.

Uppenbarligen har det lyckats bra, det var massor med folk där, och det sades att det ökat för varje år sen det började. Det märktes också, för hamburgare och dricka tog slut, korvarna fick man vänta en stund på för de hade just slängt en ny laddning i grytan. Fick min första korv i ett hamburgerbröd för korvbröden var också slut. Mer burgare och dricka anlände med ilbud, så det löste sig, och inte blir man sur för att det går så mycket bättre än de förutsett.

Jag var alltså där med 2CVtrac, och den tilldrog sig massor med uppmärksamhet. Jag hade i stort sett fullt upp hela tiden med att visa och berätta för folk av alla kategorier. Så körde jag en runda på området då och då, och fick speaker-kommentarer också. Så det var en väldigt lyckad dag. En hel del kul traktorer och annat att titta på och massoer med trevligt folk.

Störst och minst:


Tryggt parkerad mellan stora bröder:


Veteranpulling:


En hel del traktorer av skiftande slag:


Många intresserade runt mitt lilla fordon, minst och svagast av traktorerna:



Flådig scen hade dom också, och faktiskt en högtalaranläggning där man kunde höra vad som sades, inte en gång blev det rundgång ens:


Nu ser jag fram emot nästa helg, då är det Motormuseets dag i Vännäs på söndagen, jag är förstås där med traktorn. Och en vecka senare, lördagen den 25 augusti är det traktorträff i Bjurholm, måste nog åka dit också.

10 kommentarer | Läst 7353 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq sön 12 aug 2012, 21:30
Skönheter tål alltid att visas upp, både tre och fyra gånger. Nu blir det väl en Sverigeturne nästa sommar så har du semestern bokad.
av totte sön 12 aug 2012, 22:03
Hehe, vi får se hur det blir, hoppas jag kan fara på Citroën-klubbens sommarfest nästa år, det blev ju inställt i sista stund i år.

Stort bildreportage från hembygdsdagen i Västerbottenskurirens nätupplaga:
http://www.vk.se/680868/folkfest-pa-hem ... g-med-drag
av Rlin sön 12 aug 2012, 22:38
Har faktiskt aldrig lyckats ta mig dit, och inte i år heller.. Hamnade hos Christer och slog gräs istället. Men då har jag ju onekligen något kvar för kommande år!
av totte sön 12 aug 2012, 22:48
Jaha, slåttern går för fullt har jag sett, nån var och slog runt Peters hus nu i kväll. Ta dig till motormuseets dag i Vännäs nästa söndag 19:e eller traktorträffen i Näsland Bjurholm lördag den 25:e.
av Slurfi sön 12 aug 2012, 23:26

En duktig fotograf på plats tydligen.
Bilagor
av totte sön 12 aug 2012, 23:56
Pressproffs från Västerbottenskuriren, inte hennes fel att jag ser ut som jag gör.
av Rlin mån 13 aug 2012, 17:56
Vore kul, men jag åker till Prag i helgen och blir borta dryga veckan. Men om inte annat vet jag ju var du bor!
av totte mån 13 aug 2012, 21:04
Jomenvisst! Ha det så trevligt i Prag!
av Uvskogen mån 13 aug 2012, 22:18
Såg du några Nuffar?
av totte tis 14 aug 2012, 23:18
Nä, beklagar, inte en Nuffe i sikte.