Har legat några retsamma pinnar kvar och väntat. Förra helgen blev det inte då gick alla krafter åt till odlingen. Och sen har det varit en aning varmt. Men idag så, lagom arbetstemperatur, ut med motorsågen, kapa upp och klyva det. Ett par timmar så var det färdigt för i år. Nu återstår bara lite uppstädning och köra undan klyven och sågbänken.

Var rätt behagligt, med max 18 grader, efter tre dagar med 28, 20 och 31.

Strömavbrott hade vi ett par timmar ikväll från 8-tiden till fram efter 10.

3 kommentarer | Läst 2957 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen mån 13 jun 2011, 19:35
Grattis! :-bd
av axwell mån 13 jun 2011, 21:15
Bravo,redan klar trots allt annat jobb med bla. 2cv. Vi får skänka en tanke till de som eventuellt inte är klara med veden ens för närmaste vintern.
Idag kändes det uppfriskande med en brasa i täljstenskaminen.
av totte mån 13 jun 2011, 21:42
Tack! Det känns alltid som en liten milstolpe på året när veden är klar, och helst före midsommar. Hänt några gånger att det blivit några kubik kvar att ta hand om efter semesterresan, då har det inte varit ett dugg kul att klyva ved. Annars tycker jag det är rätt trivsamt jobb om jag får ta det i lagom tempo.

Jo det blev en brasa i kaminen även här. Efter tropikvärmen som var och nu ner till +10 och snålblåst så kändes det ytterst behövligt.