Äntligen! Igår ringde Christer och sa att han trodde han kunde ordna en bil till idag och köra hem veden, så han vill veta om jag trodde vägen skulle hålla. Nu har det ju varit torrt hela veckan och tjälen har nog i stort försvunnit, så jag sa att det måste kunna gå.

Och se det lyckades, vid halvtretiden idag så kom en halvlastad timmerbil tuffande ytterst försiktigt på infarten och upp på gården. Förarn sa att nog gungade det en del men verkade hyggligt stabilt.

Så nu har jag äntligen årets vedlass på plats :grin: :grin: .






När bilen kom höll jag just på att köra jordfräs. Det har utlovats en massa regn nu i helgen så jag ville passa på att åtminstone få det uppfräst innan det blöter mer alltihop igen, när det nu just torkat upp någorlunda efter vårblötan. Fick köra färdigt sen när vedlasset var på plats. Skottade sen upp lite odlingsbäddar. Så får vi se när det går att så och sätta.
Nyfräst


4 kommentarer | Läst 2834 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Tosca lör 02 jun 2012, 09:03
Det underlättade nog att det inte var fullt lass, några ton mindre gör stor skillnad när marken är svag.
av totte lör 02 jun 2012, 12:23
Jodå, det var så att grannen skulle ha ett och ett halvt lass och jag ett halvt, så jag sa till om att lasta av halvlasset hos honom först. Hans hus ligger vid landsvägen.
av Uvskogen lör 02 jun 2012, 17:24
Några nyheter på odlingslandet i år?
av totte lör 02 jun 2012, 20:08
Nä, det blir nog inga särskilda nyheter, vi har dragit ner en hel del senare år. Har inte full koll, det är någon annan (gissa vem) som har koll på sorterna.