Jag har ju fått alla glasrutorna av Mange. Tagna från ett gammalt växthus som han rev för en hel del år sen. Så har de stått i ett uthus sedan dess. Därmed står det klart att de inte är välputsade, för att säga det vackert. Innan de sätts i måste det alltså till rengöring och dagens första ämne var glastvätt, alltså inte puts. Nu handlade det om att avlägsna skikt av gammal goja.

Utrustningslistan innefattade bockar och brädor, högtryckstvätt, hink med diskmedelslösning, stor borste med skaft och en gummiskrapa.


De vita prickar som kan skönjas på bilden är hagel. Han just bara börja så kom det en hagelsby. Rätt kort och inte så hård så jag fortsatte. Senare kom det en betydligt längre och värre by av hagel, regn och snöblandat. Det blev en paus på nån halvtimme.

Rutorna blev i alla fall hyggligt rena, men en putsning behövs för att få bort beläggningar på glasytan. Fyrtio rutor är det, alla kommer inte att gå åt. men att ha i reserv är inte fel.

Mera förberedelser för glasning är tillsågning av lister som skall hålla glasen. Det ägnade jag en stund åt nu på kvällen. Det blir mycket sågspill när det mesta görs av begagnat virke. Snart dags för en runda till återvinningen. Det mesta spillet är det färg eller fernissa på så det är inget att slänga i vedboden.


2 kommentarer | Läst 1343 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tis 26 apr 2016, 07:00
Så känns roligare att jobba med glas. :smile:

Vi renoverade några fönster här hemma för några år sen. Och det var inte roligt!!
Finns alldeles för många sidor på ett fönster.
av Uvskogen tis 26 apr 2016, 13:37
Jobbigt men tacksamt ändå att putsa glas